Kocaeli’nde ilk gün lideri Burak Çukurova!

BURAK CUKUROVA

Seyirci etabında en iyi zaman Burak’ın.. Outlet Center’daki starttan yarım saat sonra, bitişik alandaki İnterteks Fuar alanının otoparkında düzenlenen seyirci özel etabında Mitsubishi Lancer Evo 9’u ile en iyi zamanı yapan Burak Çukurova ilk günü lider olarak tamamladı. Seyirci etabından sonra otomobiller servis alanında yarınki etaplar öncesi son kontrollerini yaptırıp kapalı parka yöneldiler.

Ve,start! Kocaeli’nde start verildi. Outlet Cnter’daki tak ‘tan ilk çıkan Ford Escort Mk1 “00 öncü” otomobili ile Erdal Tokcan oldu. Ardından, Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço ‘0’ öncü aracın direksiyonunda tak’tan geçti. Kocaeli’nde Cüneyt Göz ile Hakan Ertarman start almadılar. Outlet Center’daki startı yine az sayıdaki seyirci izledi.

Kocaeli’nde ilk sınav seyirci etabında.. Sezonun dördüncü rallisi olan Kocaeli’nde starta birkaç saat kala, servis alanında otomobillerin son kontrolleri yapılırken, alanın hemen yanı başında kurulan seyirci özel atabında da düzenlemeler tamamlanmış durumda. Bugün saat 17’de Outlet Center’dan verilecek startla başlayacak olan rallide ilk gün tek etap olarak geçilecek seyirci özel etabında İzmitli yarışseverlerin ayaklarına kadar gelen seyir keyfini kaçırmayaak etabı çevreleyen alanda yerlerini almaları bekleniyor.

Start öncesi sert rüzgarlar.. Kocaeli Rallisi’nde start tak’ının kurulduğu Outlet Center’ın otoparkında, starta sayılı saatler kala esen sert rüzgarlar adeta yarın beklenen yağışlı havanın habercisi olarak algılanıyor. Gün boyu açık, güneşli ve sıcak bir havanın hakim olduğu Kocaeli’nde yarın beklenen yağışların özellikle parkur üzerinde gerçekleşmesi halinde etapların çamura dönmesi önemli bir risk olarak görülüyor.

Orman faturası.. Kocaeli kulübü, geleneksel rallisini ‘toprak’ karaktere çevirince, hesapta olmayan bir fatura ile de karşılaştı. Kocaeli Orman İdaresi’nin, etaplar nedeniyle ormanlık alanların kullanımından dolayı organizatör kulüpten 9 bin lira ücret talep ettiği ileri sürüldü. Daha önce aynı bölge ve etaplarda her hangi bir bedel ödemeyen kulüp, yeni mevzuat gereği kendisinden talep edilen bu bedelin üstesinden nasıl geleceği konusunda çözüm arayışlarına girmiş durumda.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top