Fatih Kara, Sliven’da..

Fatih Kara - Güray Karacar

Fatih Kara – Güray Karacar

Türkiye Ralli Şampiyonası’nde dördüncü ayak mücadelesi Kocaeli Rallisi’nde ulusal kayıtlar arasında ‘yokluğu’ hemen dikkat çeken tecrübeli rallici Fatih Kara, aynı hafta sonu Bulgaristan’da yapılacak olan Sliven Rallisi’ndeki zorlu rekabete katılacak. Dün (Çarşamba) Pegasus ekibi ile birlikte Bulgaristan’a giden Fatih Kara, bugün doğum gününü ekip arkadaşlar ile birlikte kutlayacak!

Avrupa Ralli Kupası’na 10 katsayı üzerinden puan veren rallide Pegasus Racing’in Fiat Abarth Grande Punto S2000’i ile star alacak olan Fatih Kara, Sliven’de birinciliği hedefliyor. Kara’nın asfalt tecrübesi bu hedefe ulaşması için yeterli ancak Sliven’de zirve aslanın ağzında.. Tecrübeli Bulgar ralliciler de zirveyi en az O’nun kadar istiyorlar.

Yarın (cuma) 28 ekibin katılımıyla start alacak olan Sliven Rallisi’nde 195 km’lik parkurda toplamda 13 özel etap geçilecek. 6 Eylül cuma günü verilecek starttan hemen sonra gerçekleştirilecek olan 2 km’lik seyirci özel etabı, bir yandan Bulgar yarış severlere görsel keyif vaat ederken, diğer taraftan da rallide ikinci gün parkura çıkış sıralamasını belirleyecek olması nedeniyle önem taşıyor.

Sabah saat 10’da başlayacak olan ikinci gün (cumartesi) dört farklı özel etap (Mollava Gora, Kotel, Stara Reka ve Daulite) iki kez geçilecek. Altı saat sonra tamamlanacak olan ikinci gün sonunda 9 etap geçilmiş olacak. Son gün (pazar) ise iki farklı özel etap (Bulgarka ve Ichera) ikişer kez geçilerek saat 13’te Sliven’da mücadele tamamlanacak.

Fatih Kara’nın hedeflediği zirve yolunda en zorlu rakipleri Fiesta R5’leri ile Oleksandr Jr. Saluik ve Bulgar Krum Donchev. Ayrıca yine ünlü Bulgar rallici Dimitar İliev de Fabia S2000 ile podyumda yer alma konusunda oldukça şanslı.

Son spec otomobillerle parkurda rekabet etmeye hazırlanan Fatih Kara ve tecrübeli kopilotu Güray Karacar, Sliven’dan ulusal şampiyonaya birincilik puanları taşımayı planlarken, Avrupa Ralli Kupası’nda da Saliuk’un 1381 puanla liderliği sürüyor. İtalyan rallici Basso 822 puanla ikinci, Betti de 800 puanla üçüncü durumda bulunuyorlar.

Avrupa Ralli Şampiyonası’na puan veremeyen rallilerden oluşan Avrupa Ralli Kupası’nda Sliven’den sonra dört yarış daha yer alıyor. Bunlar arasında 27-29 Eylül’de yapılacak olan İstanbul’daki Boğaziçi Rallisi de var. Kupadaki rekabet ise 7 Kasım’da Avusturya’da yapılacak olan Waldivertel Rallisi ile sona erecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top