Almanya’da Sordo’nun ayak sesleri..

DANI SORDO

Almanya Rallisi’nde son gün son etaba ‘3’ saniye farkla lider giden Citroen pilotu Daniel Sordo, 25 km’lik Dhrontal’dan da çıkar, en yakın takipçisi Belçikalı Neuville de bu farkı kapatamazsa, kariyerinde önemli bir aşarıya daha imza atacak. 16 Etaplık rallide ikinci best’ini bugünün ilk, rallinin ise sondan bir önceki etabı olan Dhrontal’ın ilk geçilişinde yaparak Neuville ile arasındaki ‘8’ saliselik farkı +2,2 saniye ile toplamda 3 saniyeye çıkartyan İspanyol rallici, aynı etabın ikinci ve son kez geçilişinde bu avantajını koruyabilirse, Almanya Rallisi’nin sürpriz galibi olacak.

Evindeki rallide üst üste hayal kırıklıkları yaşayan Vokswagen takımı ise, son etap öncesi 7’nci sırada bulunan Latvala ile avunmaya hazırlanıyor. İkinci gün Ogier, üçüncü gün (cumartesi) ise Latvala‘nın lider giderken yaşadıkları yol dışı maceraları ile başarıyı avuçlarının içinden kaçıran Alman takımı, Finli pilotunun ilk 10 içerisinde de olsa finişe gelmesi ile yetinmek zorunda.

Ogier ise, yaptığı ataklarla 47’ncilikten 20’nciliğe kadar tırmanma başarısı göstermiş olmasına karşın, son etapta mucize yaratması mümkün görünmüyor. Rallide ilk iki arasında 3 saniye fark varken, 3’ncü sırada yer alıp podyuma çıkmaya hazırlanan Hirvonen‘in lider ve en yakın takipçisinden tam 2 dakika fark yemiş olması da çok dikkat çekici bir skor. Yere saatle 11.36’da (TSI ile 13.30’da) başlayacak olan son etap Dhrontal’le birlikte dünya şampiyonasında 8’nci randevu da sona erecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top