Salarha Vadisi?nde büyük heyecan!

1848

Rize Belediyesi tarafından organize edilen Off-Road Karadeniz Mahalli Yarışlar Kupası ilinci yarışı Salarha vadisinde yapıldı. Bu yıl ilki düzenlenen Off-road yarışlarına Kaçkar Off-road Kulübü ve Rize Rescue Team Off-road Kulübü araçlarının katıldığı yarışlar nefes kesti. Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı, İl Jandarma Alay Komutanı İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların katıldığı Off-road yarışlarına ilgi büyüktü.

Yarışlara ilişkin görüşlerini dile getiren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ?Rize Belediyesi olarak Off-road oyunlarının ilkini yaptık. Özverili olmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinlikler sayesinde Rize?mizi çok daha iyi tanıtma şansı yakalıyoruz. Bu Organizasyonda emeği geçen tüm personele ve Rize Off-road rescue team spor kulübü derneği ve Kaçkar Off-road spor kulübüne teşekkür ediyorum? dedi. Sinop offroad kulubü yarışlara 3 ekiple katıldı.25 aracın start aldığı yarışta Sinoff temsilcilerinden Yılmaz Çetinalp-Levent Demirel, genel klasmanda üçüncülüğü elde ettiler. Güçlü rakipleri arasından sıyrılan ikili seyircinin de yoğun iğlisiyle adeta şov yaptı ve 21-22 Eylül?de Sinop?ta yapılacak Türkiye off-road şampiyonasının provasını yaptılar.

Sınıf 1?de Alaettin Yıldırım-Özay Aksu ekibinin 110 toplam puanla birinci sırada yer aldığı yarışta Fatih Meriç-Arda Arslan 86 puanla ikinci ve Yılmaz Çetinalp-Levent Demirel de 85 puanla üçüncü sırada yer aldı. Sınıf 2?de ise Batuhan Korkut-Kaya Genç 120 puanla podyumun en üst basamağında yer alırken, Bilal Altunay-Veli Küçüker 96 puanla ikinci ve Nur İlayda Hancı-Mehmet Hancı 66 puanla üçüncü oldular. Sınıf 3?de ise Hüseyin Memioğlu-Yusuf Zafer Ertuğrul 85 puanla zafere ulaşırken, Uğur Demirci-Bekir Demirci 74 puanla ikinci ve Abdulkadir Güneysu-Recep Altunbaş da 73 puanla üçüncü sırada yer aldılar.

Diğer taraftan, yarışma direktörü Metin Yılmaz, ?Karadeniz Mahalli Yarışlar Kupası 2. Ayak Rize Mahallisi 17/18 Ağustos tarihinde büyük bir katılımla Rize’de gerçekleşti.1.Gün Dere Özel Etabında 25 aracın start almasıyla başlayan yarış keyifli çekişmelere sahne olurken sporseverlerin katılımı da dikkat çekti. İkinci  gün yarış öncesi sabah erken saatlerde başlayan yağmur, Sahil özel etabını offroadun özüne getirerek yarışmacıların uzun yıllar özlemini çektiği çamuru yaşamalarına vesile oldu. Yarışmacıların ve izleyicilerin çok keyif aldığı bir yarışma olduğu inancındayım. Türkiye’de son yıllarda yapılan Offroad yarışlarının aksine geniş katılımlı bir yarış olmasının onuru içindeyiz. 23 Kulüp ve derneğin katılımı ile gerçekleşen bu organizasyona ev sahipliği yapan Kaçkar Offroad Kulübü ve Rize Offroad Rescue Team Spor Kulübüne sonsuz teşekkürler. Ayrıca bu organizasyona destek veren Rize Valiliğine ve Rize Belediyesine ,yarışmada görev alan TOSFED üst düzey yöneticilerine, Samsun Gözetmenler Kuruluna, Çorum Gözetmen Kuruluna , emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Kupanın son ayağı olan Ordu Mahallisine (26/27 Ekim) Tüm sporseverleri bekliyoruz? dedi.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top