‘Laz Ralli’ yine nefesleri kesti

Fotoğraf: rizeolay.com

Fotoğraf: rizeolay.com

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde 3 yıldır Ramazan Bayramı’nın neşeli geçmesi için düzenlenen ve ilginç görüntülere sahne olan tahta araba yarışları “Lazi Ralli”ye bu yıl erkeklerin yanı sıra kadınlar da katıldı. Yarışa katılan arabaların uygun olup olmadığının tek tek kontrol edilmesi sonrası düzenlenen yarışlar, kadınlarda üçer kişiden oluşan 4 grup, erkeklerde ise dört kişiden oluşan 7 grup şeklinde gerçekleştirildi. Yarışlarda, kadınlar 200 metre, erkekler ise 700 metrelik parkurda yarıştı.

Geçmişte yapılan tahta araba yarışlarında yaşanan kazalar nedeniyle bu yıl güvenlik önlemleri alındı. Bu çerçevede yarış pistinin uçurum bölümlerine saman balyaları konuldu. ?Lazi Ralli?ye katılan çoğu ev kadını 12 kadın, kendi yaptıkları tahta arabalarla zorlu köy yolunda kıyasıya yarıştı. Zaman zaman düşme tehlikesi yaşayan kadınlar, birinci olmak için zorlu mücadele verdi. Toplam 42 Yarışmacının katıldığı Laz Rallide, fren sistemi dışında metal aksam kullanılmadan yapılan ve uzunluğu 1 metre 70 santimetre olan tahta arabalarla dik parkurda yarışan sürücüler heyecanlı anlar yaşadılar.

Hızlı girdikleri virajları alamayan bazı sürücüler kaza tehlikesi atlattı. Kimi tahta arabanın tekeri kırıldı, bazı arabalar devrildi. Kırılan arabalar nedeniyle bazı yarışmacılar yarışı bırakmak zorunda kaldı. Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfi Melek, üçüncüsünü düzenledikleri tahta araba yarışları “Lazi Ralli”ye bu yıl erkeklerin yanı sıra kadınların da katıldığını söyledi. Yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. 34 yaşındaki Nazmiye Oral birinciliği elde etti. Erkekler yarışında da Bilal Kaptan birinciliğe ulaştı. Kaptanın tahta aracının arkasında bulunan ve 300 kilometre hızı gösteren tabelanın altında, ‘Hedefim ibre sonu, Allah’ım sen beni koru’ yazısı dikkat çekti. Yarışla ilgili yerel medya Haber 53, Rize Olay ve Rize Haber‘de yayımlanan haberler için  linklerin üzerlerini tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top