Berkay’a Belçika öncesi Körfez morali..

130803-KORFEZ-KART-BERKAY-6

Ege Otomobil Sporları Kulübü (Esok) tarafından Körfez Karting Pisti’nden düzenlenen Türkiye Karting Şampiyonası 4’ncü ayak yarışlarının ilk gününde Bursalı milli kartingçi Berkay Besler yurt dışındaki başarılı performansını Körfez’de de sürdürdü ve Formula Junior kategorisinde en yakın rakibinin 9 saniye önünde damalıyı ilk gören isim oldu. Bu ay Belçika’da yeniden piste çıkacak olan Berkay Besler, Körfez’deki 20 turluk mücadeleyi 15.12.500’lük toplam zamanı ile tamamlarken, Gülhüseyn Abdullayev 2’nci ve Bora Özcan 3’ncü zamanları yaptılar.

Geçtiğimiz yıl 2 Ağustos’ta trafik kazasında hayatını yitiren Tosfed Eski Genel Sekreteri Mazhar Demiralp‘in anısına günün ilk yarışından önce yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra 8 yarışmacı ile günün en kalabalık kategorisi olan Formula Master – Senior için start verildi. 24 Turluk mücadelede Orçun Aydemir ilk sırada finiş gördü, Gülhüseyn Abdullayev 2’nci, Sarp Kuzey Eroğlu ise 3’ncü oldular.

Sadece üç karting start aldığı mini kategoride ise Kocaelili İzel Karasu startla birlikte liderliği ele aldı ancak ilerleyen turlarda arka tamponu civatası kırılıp asfalta sürttüğü için bayrak çıkartılıp pit’e çağrıldı. Tamponu sabitleştirdikten sonra pite geri dönen İzel, liderliği kaybettiği gibi yarışı da sonuncu sırada tamamlayabildi. Yarış sonrası göz yaşlarına boğulan genç kartçıyı sakinleştirmek uzun süre aldı. Sarp Atasever‘in birinci olduğu mini kategoride Ömer Asaf Kolot 2’nci sırada finiş gördü. Körfez Yarış Pisti’ndeki 4’ncü ayak yarışları yarın (pazar) ikinci gün yarışları ile devam edecek.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top