Bursa’nın podyumunda sürpriz yok..

Fatih Kara - Güray Karacar (Grande Punto S2000 / copyright: ralliajansi.org)

Fatih Kara – Güray Karacar (Grande Punto S2000 / copyright: ralliajansi.org)

Sezonun üçüncü rallisi olan Bursa’nın asfaltında podyum rekabeti tamamlandı. Ulusal klasmanda mücadele eden 17, historic’te ise 4 otomobil finişe gelebildi. Rallinin 10 özel etabında en iyi toplam zamana ulaşan Yağız Avcı, takım arkadaşı Murat Bostancı’nın 17.7 saniye önünde birinci olurken, Pegasus Racing’in Opar Oil sponsorlu Grande Punto S2000’i ile yarışan Fatih Kara, + 1 dakika 23 saniye farkla 3’ncülükte kaldı. Kara, şampiyonada eşit puanla liderliğe ortak olarak geldiği Bursa’dan bu avantajını bırakarak ayrıldı.

Rallide ikinci gün üç farklı etabı üçer kez geçilmesinden sonra Crowne Plaza önünde kurulan finiş tak’ına ulaşan 17 ulusal yarışmacı arasında podyumun hemen ardından 4’ncülüğü Mitsubishi Lancer R4’ü ile Burak Çukurova elde etti. Eskişehirli genç rallici Buğra Banaz Fiesta R2 ile 7’nci olurken, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim de Punto S1600 ile finişe 8’nci sırada ulaştı.

Bursalı rallici Mehmet Besler, genel klasmanda 6’ncı sırada götürdüğü yarışta 7’nci etap olan Kirazlı’da yoldan çıkıp yarış dışı kalarak şanssızlığını yine kıramadı. Rallideki diğer yol dışı yaşayan isim ise Cüneyt Göz oldu ve C2’si ile ikinci etapta takla attı. Rallide ayrıca 7 ekip te mekanik arızalar yaşayarak finişe gelemediler. Bursa Rallisi’nin podyumunda yer alan ekipler kupalarını saat 19.30’dan itibaren Crowne Plaza’daki finiş tak’ında aldılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top