Kültürpark’ta motor sesleri..

Fatih Kara - Güray Karacar (Fiat Abarth Grande Punto S2000)

Fatih Kara – Güray Karacar (Fiat Abarth Grande Punto S2000)

Yeşil Bursa Rallisi ile, parkurdaki rekabet kaldığı yerden yeniden başladı! Bossek’in düzenlediği rallinin startı saat 17.30’da Renault fabrikası önünden verildi. Kayıt yaptıran 47 otomobilden 41’i tak’tan geçip parkura teker bastı. Asfalt karakterli rallinin ilk özel etabı olarak geçilen Kültürpark içerisindeki seyirci etabnda en iyi zamanı yaptığı anons edilen Murat Bostancı ilk günü lider kapadı.

Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak havadan bunalan Bursalılar, şehrin en merkezi yerindeki Kültürpark’ta kendilerini ağaçların serinliğine bırakırken, akşama doğru da ayaklarına kadar gelen rallide güçlü motorları yakından izleme fırsatı buldular.

25 Ulusal, 4 historic ve 12 mahalli olmak üzere 41 otomobil, seyirci etabından sonra kapalı parka girerek yarın sabaha kadar kontak kapadılar. Bursa’da sabah 7.30’da başlayacak olan ikinci gün (pazar) üç farklı özel etap üçer kez geçilecek ve yarış saat 18’de Nilüfer’deki Crowne Plaza otelinin önünde kurulacak olan finiş tak’ında sona erecek.

Eskişehir Rallisi’ndeki birincilikten sonra şampiyonada liderliğe ortak olan Pegasus Racing pilotu Fatih Kara, ilk gün seyirci etabında takımın sponsorlarından Opar Olio’nun organize ettiği çok sayıda taraftar tarafından desteklendi. Kara, asfalt tecrübesi ile Bursa’da da birincilik kupasnı uzanırsa şampiyonada hem liderliği ve hem de avantajı ele alacak.

Tosfed Kupası lideri İzmirli rallici Alper Akgün, Paliso’su ile Bursa Mahalli rallisinde start alarak hem parkur tecrübesini arttırmayı ve hem de kendisi gibi İzmirli olan Bora Çantepe ie birlikte kendilerini destekleyen Ege Asal Motorspor’a podyum derecesi ve kupa getirmeyi hedefliyor. Kültürpark’taki seyirci etabını sorunsuz tamamlaya İzmir’in temsilcileri, yarın da etaplarda aynı performansı sürdürmek istiyorlar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top