Bursa, starta hazırlanıyor!

BURSA ÇUKUROVA

Federasyondaki olağanüstü genel kurul çalışmaları nedeniyle son haftalarda ivme kaybeden otomobil sporları, yeni yönetimin belli olmasından sadece iki gün sonra, şampiyonanın klasik bir randevusu olan Yeşil Bursa Rallisi ile yine ve yeniden tempo yakalamaya çalışıyor. Organizasyon görevlileri ve sporcular üzerinde halen genel kurulun izleri gözlenirken, diğer taraftan seçim sonucu geleneksel rallinin start listesinde kayıplara yol açtı.

Bossek tarafından düzenlenen rallide ulusal, historic ve mahalli olmak üzere üç klasmanda toplam 47 otomobilin kayıt yaptırdığı açıklanmış olmasına karşın, bugün saat 17.30’da Renault fabrikası önünde kurulacak olan start tak’ından sadece 41 otomobil geçecek!

Yarışa katılmayacak olan ekiplerden ikisi, seçim öncesi sosyal ağlarda yaptıklar deklarasyonda ‘eskinin devamı’ olarak gördükleri bugünkü yönetimin seçimi kazanması üzerine, açıklamaları paralelinde Bu sezon yarışmama kararını sürdürdüklerini yine sosyal ağlardaki açıklamalarında belirttiler.

Dğer taraftan, bugün etap keşiflerini tamamlayan yarışçılar ralli merkezine ve servis alanına geri dönerek saat 17.30’daki starta kadar dinlenmek ve yol notlarını düzeltmek üzere otellerine çekildiler. Etapların son durumunu Ralli Ajansı’na değerlendiren yarışçılardan Burak Çukurova, Soğukpınar dışındaki iki etabın da zemin karakteri olarak çok kaygan ve kötü bulduğunu söyledi ve bu etaplarda yoldan çıkmaların çokça yaşanacağını ileri sürdü.

Bursa Nilüfer’deki ralli merkezinde organizasyonun ilk günü için hazırlıklar tamamlanırken, servis alanında son bakımlar yapılan otomobiller Mudanya yolu üzerindeki Renault fabrikasının önünde kurulacak tak’ın bitişiğindeki kapalı parka götürüldüler. Rallinin ilk günkü tek özel etabı olan seyirci etabı saat 18.30’dan itibaren Kültürpark’ta başlayacak, yarış yarın (pazar) üç özel etabın üçer kez geçilmesi ile tamamlanacak.

Adydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top