Genel kurul, kapılarını açıyor..

TOSFED-LOGO

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, tarihinin en uzun (15 yıl) ve en kısa (6 ay 10 gün) yönetimlerinden sonra, yine ve yeniden sandık başına gidiyor.. Ankara Dedeman Oteli’ndei genel kurulda ‘idari kontroller’ için delegeler saat 11’den itibaren kayıt masası başvurup delegasyon belgelerini teslim alacaklar. Saat 12 gibi genel kuru salonundaki hareketlilik Divan Heyeti seçimi ile başlayacak.

Ajansa ulaşan bilgilere göre Divan Başkanlığı için, önceki genel kurulda olduğu gibi, bir güç testi yapılmayacak! Başkan adaylarından Ercan Kazaz ve ekibi Divan Başkanlığı için ilk planda aday göstermeyecek ve Metin Çeker ekibi tarafından teklif edilmesi beklenen son genel kurul divan başkanı Avukat Süleyman Bektaş’ın adaylığına itiraz etmeyecek. Ancak, divan heyeti belirlenmesinde herhangi bir farklı gelişme yaşanması halinde Kazaz’ın kurmaylarında divan başkanlığı için kendi adaylarının teklif dilekçesi hazır tutulacak.

Her iki adayın da divan için aday göstermesi halinde, kapalı oy, açık sayım yönetmi ile oy kullanılması gerekiyor. Son genel kurulda taraflar kendi adaylarını önermiş ve kapalı oy ile gerçekleşen divan başkanı seçimi, asıl seçim öncesi tarafların delege gücünü ortaya koymuştu.

Tüm delegasyonun konakladığı Dedeman Oteli’nin restaurant ve lobisinde sabah erken saatlerden itibaren kulisler yapılmaya başlandı. Başkanlık için yarışacak olan Ercan Kazaz ve Metin Çeker’in kurmay ve taraftarları seçimden kendilerinin galip çıkacaklarına inanıyorlar.

Dün gece muhalefetin desteğini yitiren ve offroad’un kalesi Andoff’un Ercan Kazaz listesine isim vermesi ile çifte darbe alan Metin Çeker ve kurmaylarının gece boyunca sessiz kalmaları strateji olarak değerlendiriliyor.

150 Delegenin oy kullanacağı genel kurulda, Danıştay’ın son kararından sonra Spor Genel Müdürlüğü tarafndan belirlenen bürokrat delegelerin genel kurula gelip oy kullanıp kullanmayacakları sorusu gündemde oldukça popüler durumda. Danıştay kararının bu seçimi kapsamayacağını düşünen taraflar, bürokratlarında oy kullanacaklarını öngörüyorlar.

Delegasyon listesinde yer alan sporun önde gelen isimleri de genel kurul öncesi yoğun ilgi görüyorlar. Tosfed eski başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve gelecek seçimlerde başkanlığa aday olması beklenen Bursalı şampiyon rallici Serkan Yazıcı, kahvaltı salonunun en renkli isimleriydi ve delegelerin yakın ilgisini gördüler.

Ralli Ajansı, genel kurul çalışmalarını anlık bilgi akışı ile yine canlı yayın formatında izleyicilerine duyuracak. Gün boynca gelişmelerden uzak kalmamanız için ajanstan ayılmayın.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top