Genel kurula medya ilgisi..

GAZETELER

Yarın (4 Temmuz) sandık başına gidecek olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, yarışlarıyla olmadığı kadar seçim haberleriyle medyada yer bulmaya başladı. Bugün, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki Danıştay haberinin yanı sıra Milliyet Gazetesi adaylardan Metin Çeker’i, Sözcü Gazetesi ise diğer aday Ercan Kazaz’ı favori ilan etti.

Federasyonu seçim sürecine taşıyan yönetim kurulu üyesi Sinan Kılıç, Milliyet Gazetesi’nden Nevzat Dindar’a verdiği röportajda “iki adaydan birisi büyük hizmetlerde bulunmuş” diyerek Metin Çeker’i, “diğeri ise kayyum istemiş” diyerek te Ercan Kazaz’ı tarif edip, “takdir sizin” dedi. Kılıç, Başkan Berberoğlu’nun istifa etmesinden sonra SGM’nin onayı ile federasyonu genel kurula götürdüklerini söyledi ve ekledi;

“Genel kurulda biz aday değiliz. Ancak bu süre zarfında, yaptığmız bu fedakarlığa karşın, istifa eden eski asbaşkanlardan birisi bizi ve yürüyen genel kurul hazırlıklarını engelleyebilmek ve federasyonu kayyuma götürebilmek için defalarca SGM Tahkim Kurulu’na başvurdu.”

Sözcü Gazetesi’nde Mustafa Kanarya imzası ile yayınlanan haber ise ‘Ercan Kazaz favori’ başlığı ile çıktı. Seçimde, Satvet Çiftçi’nin desteğini alarak yola çıkan Metin Çeker ile sporun saygın isimlerinden Ercan Kazaz’ın yarışacaklarının yer aldığı haberde, sporcuların desteğini alan Ercan Kazaz’ın kongre öncesi bir adım önde olduğu belirtiliyor. Haber, Federasyonun spora ivme kazandıran çok önemli radikal kararlarına imza attığı belirtilen Kazaz’ın şu sözleriyle son buluyor;

“Sandık ortada ve söz delegelerde. Bu kez vicdanlarıyla başbaşa kalarak, ya değişimin devamı lehine oy verecekler, ya da son 12 senede olduğu gibi ‘benim yeni fikirlerim var, o zaman uygulayamadım’ diyen eski ekibin temsilcisi ile 2004 senesinden sonra büyük çöküşün yaşandığı günlere dönüp, sporun bir pistin etrafına indirgenmesi için oylarını kullanacaklar. Bu kararı verirken iyi düşünmelerini isterim.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top