Flash > Danıştay’dan bürokrat oylarına kırmızı kart!

Cumhuriyet

Özerk federasyonların genel kurullarında kullanılan bürokrat oylarını iptal eden yerel mahkeme kararının Danıştay tarafından onanması, 60’a yakın federasyonu yeni bir seçim sürecine soktu.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, 2004 yılında Bsketbol Federasyonu seçimlerinde başkanlığa aday olan Mahmut Kulein’in SGM çerçeve statüsü 6’ncı madde 4’ncü fıkrasındaki bazı bölümlerin iptali için Danıştay 10’ncu daire başkanlığında açtığı dava, temyizde haklı bulundu ve ilk dava tarihinden 9 yıl sonra davacı tarafa tebliğ edildi.

Habere göre, Danıştay, ayrıca kararın çıkması sonrası 15 gün üçerisinde karar düzeltme yoluna gidilmesine oy birliği ile karar verdi. Gazetenin görüş aldığı Ankara ve İstanbul Barosu spor hukukçuları, seçilen federasyon başkanlarının durumunun ne olacağı konusunda çalışmalara başladılar.

Danıştay’ın aldığı bu kararın yarın sandık başına gidecek olan Türkiye Otoobil Sporları Federasyonu’ndaki bürokrat oylarını etkileyip etkilemeyeceği Divan Heyeti’nin önüne gelecek bir konu olacak. Danıştay’ın karar düzeltme için tanıdığı 15 günlük süreç, 9 Temmuz 2013’te sona eriyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top