Sakarıılıca’da kupalar Erden’in oldu

Buğra Banaz (Fiesta R2)

Buğra Banaz (Fiesta R2)

Eskişehir’de Sakarıılıca tırmanma yarışı İstanbullu rallici Alkan Erden’in zaferi ile sonuçlandı. Pegasus Racing’in Alkanlar Laser sponsorlu Fiat Punto S1600’ü ile yarışa katılan Erden, 9 dakika 41 saniye 400 saliselik toplam zamanı ile günün ve aynı zamanda Kategori 4’ün 1’ncisi olurken, ikinci çıkıştaki 4.50.300’lük derecesiyle de günün Eniyi Zaman Kupası’nı kazandı.

Eskişehirli genç yarışçı Buğra Banaz, Fiesta R2’si ile tolamda 9.44.300’lük zamanıyla günün ikincisi oldu ve Kategori 2’de 1’ncilik kupasına uzandı. 13 Yarışmacının katıldığı Sakarıılıca Tırmanma Yarışı’nde diğer kategorilerin 1’ncileri ise Gürbüz Karel (Citroen Saxo / K1), Tansel Karasu (Peugeot 206 / K3), Erkan Yanıkoğlu (Renault Clio Sport / K5) ve Tansel Tunca (Opel Astra GSI / K6) oldular.

Eskişehir’e ‘puan’ ve çifte kupa kazanmak hedefiyle gelen İstanbullu rallici Alkan Erden, zemin karakterini çok beğendiği Sakarıılıca’da hedeflerine eksiksiz olarak ulaştı ve şampiyonadaki liderliğini puan farkı açarak korudu. Sıcak havaya karşın keyifli br yarış çıkardığını ve S1600’ünün de sorunsuz çalıştığını söyleyen Erden, sezonun kalan yarışlarında da aynı hedefleri gözeteceğini sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Eskişehir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top