Ercan Kazaz; “Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz?

ERCAN KAZAZ

Türk ralli tarihinin efsane pilotlarından Ercan Kazaz, kısa adı TOSFED olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu?nun 4 Temmuz 2013 günü düzenlenecek olan Olağanüstü Genel Kurulu?nda başkanlığa adaylığını açıkladı.

1986 yılında başladığı motorsporları kariyeri boyunca 4 kez Türkiye Ralli Şampiyonluğu, 1 kez Balkan Ralli Şampiyonluğu, 1 kez Türkiye Pist Şampiyonluğu ve 1 kez de Türkiye Ralli Super 1600 Şampiyonluğu elde eden Ercan Kazaz, 2012 sezonu sonunda aktif sporculuk hayatına ara verip, Demir Berberoğlu yönetiminde Asbaşkanlık görevine başlamıştı.

Mayıs ayında delegelerin aldığı olağanüstü genel kurul kararı sonrası yönetim kurulu ve yedek üyelerle birlikte istifa eden Kazaz, bu kez başkan olarak spora hizmet etmek amacı ile 4 Temmuz 2013 günü Ankara?da düzenlenecek olan Olağanüstü Genel Kurul öncesinde adaylığını açıkladı.

Muhalif grup tarafından delegelerden imza toplanması sonucu olağanüstü genel kurula gidilmesi üzerine, yaratılan kaos sonrası koltuk sevdalısı olmadıklarını kamuoyuna göstermek ve sporcuların bu işe tepkisini çekmek için istifa ettiklerini açıklayan Kazaz, ?Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz? diyerek başkanlığa aday olduğunu belirtti.

?Elbette sporda vizyon değişti ve bu Demir Berberoğlu?nun fikri katkısıdır. Bizler de bu fikre bazı rötuşlar yaparak, sporun esas öğesi olan amatörlere yönelik uygulamalar sayesinde start sayılarını arttırdık. Yaptığımız radikal kural değişiklikleri ve yarattığımız TOSFED Ralli Kupası formatı sayesinde, amatörlere artan destek ve motivasyonla 80 otomobilli kayıtlara hızlıca ulaştık. Daha yapacağımız çok şey de var.

TOSFED Başkan adayı Ercan Kazaz; ?Artık sandık ortada ve söz sporcuların da iradesini hisseden delege arkadaşlarımızda? Bu kez vicdanlarıyla 5 saniye bile olsa baş başa kalarak, ya değişimin devamı lehine oy verecekler, ya da son 12 senedir bu sporun dümeninde olup ?benim yeni fikirlerim var o zaman uygulayamadım? diyen eskinin temsilcisi ile 2004 senesinden sonra büyük çöküşün yaşandığı günlere hızlı bir şekilde dönüp, sporun bir pistin etrafına indirgenmesi için oylarını kullanacaklar…? açıklamasını yaptı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top