Berkay Besler?den 3’de 3!

120701-SEEKZ-BERKAY

Hafta sonunda Türkiye Karting Şampiyonası 3’ncü ayak yarışlarında yarışan Berkay Besler, İzmit Körfez Pistinde yapılan üç yarışı da kazarak podyuma çıktı ve bu sezon ki geçilmezliğini sürdürdü.

İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından Türkiye Karting Şampiyonası 3’ncü ayak yarışları hafta sonunda Körfez Karting Pisti?nde iddialı pilotların avantaj sağlamaya çalıştıkları yarışlarla kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Yüksek hava sıcaklığına rağmen bu sezonun en iyi tur zamanlarını yapan Berkay Besler, zorlu hafta sonunu başarıyla geride bıraktı. Sıralama turlarında birinci olan Berkay, 3 yarışı da kazanarak, şampiyonluk yolunda bir adım daha attı.

3?ncü ayak yarışlarından da birincilikle dönen Berkay Besler, önümüzdeki hafta sonu yarışacağı CIK-FIA Karting Academy Şampiyonasının hazırlıkları için Çarşamba günü Belçika’nın Genk pistine gidecek.

Academy Trophy yarışında sporcumuza yine her zaman olduğu gibi DNR- Karting Team eşlik edecek. DNR Team tarafından kullanılan yeni data-analiz sistemini de yarış ekipmanında kullanacak olan Berkay Besler, bu yarıştan iyi bir sonuç almayı hedefliyor..

Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler’in Türkiye Şampiyonası yarışlarını da yakından takip eden, Belçika’lı ?Avrupa Karting Şampiyonu? ve ?Dünya Şampiyonası 2?ncisi? unvanlarını taşıyan, yarış mühendisi ve DNR Karting Team’in kurucusu Guy De Nies, sezonun ikinci yarısına hazır olduklarını ve Berkay Besler’deki gelişimden çok memnun olduğunu belirtti.

Academy Trophy?deki rakiplerini tanıdığını söyleyen Berkay Besler, ?Tek sıkıntısının kura ile belirlenen motor seçimi olduğunu dile getirdi?. Geçen sene kurada pek şanslı olmadığını belirten Berkay, ?2 farklı ülkedeki yarışlarda kurada çıkan motorların sorunlu olması nedeni ile yarışlara neredeyse antrenman yapmadan çıkmak zorunda kaldım? dedi.  2013 Academy Trophy’nin diğer yarışları İtalya-Ortona ve Fransa- Varennes’de gerçekleşecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top