Sakarya’da ilk gün, lider Caner..

Caner Akkafa
Türkiye Offroad Şampiyonası’nda sezonun üçüncü yarışı Sakarya’da ilk gün Birlas Motorsport ekibi Caner Akkafa ve Suat İnan’ın liderliğinde tamamlandı. 12 otomobilin mücadeleye ortak oldukları yarış dün (cumartesi) Sakarya Belediyesi önünden verilen start ile başladı.

Şehrin ‘taşlık’ bölgesinde, Sakarya nehri kenarında kurulan üç farklı özel etapta yarışçıları en çok zorlayan ‘toz’ oldu. Etap içerisinde aynı anda üç dört farklı aracın yarışıyor olması, birinin diğerinin tozuna kalmasına ve hatta bazen de kendi tozundan olumsuz etkilenmesine neden oldu.

Önündeki rakibinin tozuna girip te viraj dışına savrulan Ankaralı yarışçılardan Yunus Ayhan, aracıyla yan hattı ve etaptan resque yardımı sonrası çıkabildi. ‘Kuru’ etaplar zeminin de sertleşmesine ve yarışçıların mekanik endişesi yaşamalarına yol açarken, toz, aynı zamanda az sayıdaki seyirciyi de olumsuz etkiledi.

Birlas Motorsport’un ‘son şampiyon’ ekibi Caner Akkafa ile Suat İnan, ilk gün geçilen üç etapta toplamda 52 puana ulaşarak ilk günü lider kapadılar. Onları 50 puanla Ahmet Tınkır, 44 puanla da Nihat Keskin izledi. Start alan 12 aracın 11’i finiş görürken, spor komiserleri kararıyla ilk günün dördüncü etabı iptal edildi.

Sakarya’da ikinci gün mücadelesi saat 9.45’te başlayacak ve saat 17’ye dek sürecek. Dokuz özel etabın geçileceği yarışın ödül töreni ise saat 19’da gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör | Spor Ajansı, Sakarya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top