Tosfed’de yönetim istifa etti!

Tosfed Press

Tosfed Yönetim Kurulu’nun, son gelişmeler üzerine düzenlediği basın toplantısı, bazı medya mensuplarının beklenmesi gerekçesi ile yaklaşık 15 dakika gecikme ile başlatıldı. Tosfed başkanı Demir Berberoğlu, yaptığı açış konuşmasına sporun yakın geçmişini anlatarak başladı ve kendisinden önceki başkan Mümtaz Tahincioğlu ile Satvet Çiftçi ve Metin Çeker arasında yaşanarak adliyeye yansıyan gelişmeleri özetledi. Demir Berberoğlu’nun konuşmasından satır başları şöle;

“Son mali genel kurul öncesinde, Oyman Atabay bana dosyalarla geldi, ben ise ‘bunları ortaya dökmeyelim’ dedim. Bugün devam etmekte olan davanın müştekileri Satve Çiftçi ve Oyman Atabay, davalıları ise Mümtaz Tahincioğlu ve Metin Çeker’dir. Dava halen Ankara’da devam etmektedir. Yine son mali genel kurul muhalefetin yenilgisi ile sonuçlandı. Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan genel kuruldan önce de Mümtaz Tahincioğlu bana ‘adayımız olur musun?’ dedi..  Bir kaç görüşme sonrasında kendi koşullarımı belirledim ve bunu spor adına fırsat olarak gördüm. Arkadaşlarımın da onayını alarak yola çıktım.

Geçmişin mantığını sporcu lehine değiştirebiliriz diye düşündüm. Yönetimimizde Metin Çeker, Mehmet Becce, Ercan Kazaz ve Yaman Besen gibi kariyerleri şampiyonluklarla dolu isimler vardı. Bu heyetin çoğu geçen sene tulum kaskla parkurdaydı. Bu sene tulum ve kaskı çıkarıp yönetici olduk. Benim başkanlık için hiç bir alt yapım yoktu, aklımda dahi yoktu. Gene kurulda Satvet Çiftçi’nin üç yıllık çalışmasını üç haftada tuş ettik! Buna çok kızdı. İçine sindiremedikleri anlaşılıyor.

Ben aday olmadan önce Mümtaz’a dedim ki, ‘FIA genel kurulu geliyor, bu genel kurul bitsin sonra genel kurulu yapalım’. Ama bunu yaptıramadık. Ben, daha çnce de kamu parasını idare etmiş biriyim. Harcadığımız her kuruşun hesabını yönetim kurulu olarak hepimiz ayrı ayrı vermek zorunda. Bu yüzden önümüze gelen 2.6 milyon liralık ödeneği gözümüz kapalı imza etmedik. Taşeronlarla konuştuk, pazarlık yaptık. FIA toplantısını misafirlere mahçup olmadan ama bütçeden 800 bin lira tasarruf ederek tamamladık. Daha o akşam kavga başladı, bizden hesap sorulacağı söylendi. Bundan dolayı Metin Çeker istifa etti. Mektubunu bugüne kadar yayınlamadım, sırf saygımdan ama bunu bugün açıklıyoruz.

Federasyonda çalışan bürokrat kalitesi çok yüksek. Hepsine teşekkür ederim. Sene başından bu yana yapılan yarışların hiç birisinde aksama olmadı. 25 yıldır görülmedik şekilde ve son yarışta 75 starta başladkı. Biz ERC hazırlığı yaparken imza harekatı başlatıldı. Dün itibariyle 57 imza vardı, bugün de 4 tane geldiğini söylediler. Yönetim olarak böyle bir durumla karşılaşmayı beklemiyorduk. Beni üzen bazı büyük kulüplerin de bu işe imza vermeleri oldu. Bu imzalar verildiğinde sizin burada işleviniz kalmıyor.

Düne kadar birbirlerine ağır ithamlar eden Satvet Çiftçi, Mümtaz Tahincioğlu, Metin Çeker ve Satvet Çiftçi bugün biraradalar. Madem bu kadar birbirinizi seviyordunuz, madem bir araya gelecektiniz, neden benim kapıma geldiniz? Bizi eski yönetimin devamı ile suçladılar, demek ki aslında onlar birbirlerinin devamı. Biz bilerek bir hata yapmadık, bütün arkadaşlar objektif çalıştı.

Mümtaz Tahincioğlu’nun yakın geçmişte bir petrol şirketinden alıp oğluna harcadığı milyonların hesabını o gün sormadılar. Bugün benim otomobilimi Serhan’a tecrübe amacıyla vermiş olmamdan dolayı başıma gelmedik kalmadı. Bunu kabullenemedim. Seçimde ağzımdan çıkan şudur; ‘benim yönetim kurulu üyelerim yarışabilirler ama Türkiye Şmpiyonası’na puan alamazlar’ dedim.

Ben bunu daha fazla taşımak istemiyorm; tüm yönetim kurulumuz, yedekleri ile birlikte istifa ediyoruz. Seçimin delegasyonları ile de uğraşmak istemiyorum. ERC de genel kurul sonrasına ertelenmiştir. FIA’ya son bir 27 bin lira dışında bir borcumuz kalmadı, bizim yaptığımız tüm işlerin bedelleri ödendi, hatta çalışanların Mayıs maaşları da ödendi. Federasyonun sadece 270 bin lira ve geçmiş yönetimden kalan borcu var ve bunları ben kasten ödemedim. Bazıları davalıktır, bazıları kendileri gelip istemediler.

Biz ‘vizyonsuz bir şekilde kötü yönetiyormuşuz’ ve bizim kalkmamızı istediler, biz de kalkıyoruz! Ben Satvet abiyi er meydanında yendim, O ise bana pusu kurdu. Yine bir er meydanında yeniden yenmek nasip olur inşallah.  Bu artada, Satvet Çiftçi’nin de Metin’in listesinde olacağını duydum. Vural Ak’ın bahsettiği 1 milyon lirayı ise ben bulamadım. Avukatları hesaplamış, on tane marka kupası yapınca beşyüz bin ödemesi gerekiyormuş, kendisi 3 milyon diye söylüyor. Ben de maaşını verdiğim birisinin başa gelmesini ve federasyonu İstanbul Park’ın şubesi olarak görmek isterim.

Benim siyasi geçmişimi bilenler bilir. Ak partili değilim, oy da vermedim. Ama Başbakan bu ülkeyi ortadoğunun ve Avrupa’nın en prestijli ülkesi yapmıştır. F1’in istanbul’da yapılması F1’in prestijidir. Her şey başkanlık değildir, bu koltuktan kalkınca kaskımı giyer parkura çıkarım. Kimse bizleri parkurdan ayrı tutamaz. Görevi devraldığım günden bugüne geçmişe dönük tek yaprak kaldırmadım.”

Başkan Demir Berberoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra toplantıda soru cevaplar başladı. Yanıtlanan bazı sorulara verilen cevaplarda, sporun yönetiminin kayyuma gideceği ve sezonun ikinci yarısının kararını GSM’nin vereceği belirtildi. Berberoğlu, sporcu kökenli oldukları için sporcuyu düşündüklerini, kulüplerle uğraşmaları halinde durumun farklı olacağını ileri sürdü. 

Aydın HoşgörSevil Hoşgör | Ralli Ajansı | Basın toplantısından notlar, yorumlar ve video kayıtlar ilerleyen dakikalarda ajansta olacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top