Şırlan’ı en iyi zamanla tırmandı ama diskalifiye edildi!

Vedat Diker

Şırlan’da sürpriz final; geleneksel tırmanma yarışının geleneksel ‘en iyi zaman’ rekortmeni Vedat Diker, bir yı aradan sonra 4.03 ile en iyi zamanla çıktığı Şırlan parkurundan bu kez kupasız ayrıldı!

Mitsubishi Evo 9’u ile her iki çıkışında da parkurun en iyi zamanlarını yapan Vedat Diker, ilk çıkış tamamlandıkan ve servis gördükten sonra aracını kapalı parka kendisi yerine mekanikeri tarafından getirildiği geekçesi ile spor komiserleri kararı ile yarıştan diskalifiye edildi.

Vedat Diker’in sürpriz diskalifiyesi sonrası günün ‘en iyi zaman kupası’ 4.06.676 ile İbrahim Şendil’in oldu. Şendil, Bozhane’den sonra Şırlan’da da günün birincisi olarak, aynı zamanda da K5’te 1’ncilik kupasının sahibi oldu.

21 Yarışmacının mücadele ettiği ulusal klasmanda K1’de Ahme Salih Kandemir, K2’de Egemen Çivicioğlu, K’te Hakan Ertarman, K’te Murat Soyçopur, K5’te İbrahim Şendil ve K6’da Mithat Diker günün birincileri oldular.

Şırlan’da geçici sonuçların resmileşmesinin ardından kupa törenine geçildi. | Şırlan’dan ayrıntılı haberler ve fotoğraflarla videolar pazartesi günü ajansta yayınlanacak.

Aydın Hoşgör, Sevil Hoşgör | Ralli Ajansı, İsabeli

Son 70 haber

2 Yorum - “Şırlan’ı en iyi zamanla tırmandı ama diskalifiye edildi!”

  1. Sayın Vedat Diker’in ihraç edildiği madde; “4.5. Antrenman hariç, yarışmanın herhangi bir safhasında (start noktasına geri dönüş dahil) otomobile ikinci bir şahsın alınmasının cezası, yarışmadan ihraçtır. Yani maddeye göre Vedat Diker yanına Co-Pilot almış, avantaj sağlamak için, bu maddede öyle yazıyor. Garip ki yarış sabahından itibaren Ege Asal Metal Takımı pilotları ile uğraşan teknik kontrolcü arkadaşların ve spor komiserlerinin sadece kendilerini tatmin etmek için Vedat Diker’i ihraç ettikleri alenen ortadadır. Tebrikler! Sporu çok güzel bir yere getiriyorsunuz. 20 yıllık yarış hayatım boyunca çok rezillik gördüm ama bu kadar aleni yapılanına ilk kez karşılaşıyorum. Tekrar tebrikler..
    Erdal ORAL

  2. Ege Asal Metal gibi motorsporlarina , ozellikle izmirden amatorlere tam destek veren duayen bir yarismaciya verilen bu karar tamami ile motorsporlarinin gerilemesine sebebiyet veren bir yanlislar zincirinden baska birsey degildir… 1999 yilindan beri gorev yaptigim bu camiada son 4 yildir yurtdisindan gozelmledigim tek gercek ” tamami ile gerilemenin gerceklesmesidir.”

    Engin USLU

Yoruma kapalı

Go To Top