İsabeyli’de CEO’lu ve ‘ihraçlı’ start!

Opel'in CEO'su Özcan Keklik, Şırlan tırmanmada öncü otoyu kullandı..

Opel’in CEO’su Özcan Keklik, Şırlan tırmanmada öncü otoyu kullandı..

Türkiye tırmanma şampiyonasında sezonun dördüncü yarışı için kontaklar çevrildi, antrenman çıkışlarına başlanıldı. Nazilli’nin İsabeyli beldesinde yapılan geleneksel Şırlan tırmanma yarışının 8’ncisi için program sabah 9.30’daki yarışmacı brifingi ile başladı.

Yarışa ulusal ve mahalli klasmanlar için kayıt yaptıran toplam 36 otomobilden 30’u dün (cumartesi) yapılan teknik kontrol sonrası ilan edilen start listesinde ye aldılar. Kayıt yaptıranlardan 5’i yarışa gelemezken, Mustafa Kuru’nun Palio’su teknik kontrolden geçemedi.

Yarış sabahı Kuru Palio’su ile start alanına kadar gelmesine ve teknik kontrol görevlileri ile konuyu görüşmesine karşın karar değişmedi ve Kuru antrenman turlarına alınmadı. Palio’nun kontrolden geçememesinde güvenlik eksikliği getekçe gösterildi ve rollcage’in bağlantılarındaki argon kaynaklar vize alamadı.

Vedat Diker, Gonca Güngör ve Müthat Diker..

Vedat Diker, Gonca Güngör ve Müthat Diker..

Yarış sabahı bir ihraç kararı da bayan yarışçılardan Yonca Güngör’ün aracı için alındı ve yarışmacı brifingi sonrası kendisine tebliğ edilen karar karşısında şaşkına düştü.

Ege Asal Motorspor desteğinde ve Mithat Diker’in garajındaki Palio’lardan biri ile yarışa kaydı yaptırılan Güngör, tulum giyip kaskı ile kaıldığı start alanından yaşadıkları karşısında hayli üzgün bir şekilde ayrıldı.

Ege Asal Motorspor’un araçların hazırlayan GT Garage’ın sahibi Göktuğ Tunçay, Palio’nun rollcage’i için alınn ihraç kararına itiraz etti ve aynı aracın aynı şekilde Ege Rallisi teknik kontrolünden geçtiğini, bu kararın haksız olduğunu savundu ancak yapılan sözlü itirazlar Gonca Güngör’ün yarıştan ihraç kararını değiştirmedi.

Açık ve güneşli bir Mayıs pazarında, 8’ncü kez bu yarışa ev sahipliği yapmaka olan İsabeyli’nin Çoanlar köyünde ‘hanımlar’ yine elbirliği ile cumaresi gecesi 3.5’ta başladıkları yoğun çalışmaları ile köylerine gelen misafirleri nefis gözlemeleri ve ayranları ile ağırladılar.

İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, yarışa katılan tüm yarışmacı ve görevliler için dün akşam yemek verdi. Yüzden fazla msafirin katıldığı ve gece geç saatlere kadar süren yemekte her masanın ortak sohbet konusu yarış ve federasyonda yaşanan gelişmelerdi.

İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim Punto S1600 ile yarışa katılıyor..

İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim Punto S1600 ile yarışa katılıyor..

İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, gece yaptığı konuşmada gelecek dönem mahalli idareler seçiminde Nazilli’den belediye başkan aday olacağını açıkladı. Erim, federasyon gelişmeleri karşısında da herkesin biraraya gelip fikirlerini beyan etmesini ve bu sürece müdahil olunmasını istedi. Canlı müzik eşliğinde ve içkinin su gibi aktığı gecenin ilerleyen saatlerinde açan günün ilk saatlerini gören bir grup davetli soluğu Nazilli’de kokareççide aldı.

İsabeyli’de iki çıkış üzerinden yapılan antrenmanlarda Dinçer Halis etapta kaldı. Halis’in Palio’su ikinci antrenman çıkışında meknikten kaldı. Antenman çıkışlarında ulusal klasmanın en iyi zamanlarını İsmail Cabacı (K1) Egemen Çivicioğlu (K2), Hakan Ertarman (k3), Kuvvet Erim (K4), İbrahim Şendil (K5) ve Mithat Diker (K6) en iyi zamanlar yaptılar. Yarışın startı saat 2’de verilecek.

Aydın Hoşgör – Sevil Hoşgör | Ralli Ajansı, İsabeyli

Son 70 haber

1 Yorum - “İsabeyli’de CEO’lu ve ‘ihraçlı’ start!”

  1. Önemli duyuru; tüm yarışmacı arkadaşlar dikkat!!!
    Ege bölgesi mahalli yarışlarında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun vermiş olduğu rollcage onayı geçerli DEĞİLDİR. Bilgilerinize sunarım. Eğer bu bölgede bir mahalli yarışta yarışmak isteyip te otomobil yaparsanız, önce onayı buradaki teknik kontrol görevlilerinden şahsen almanız gerekiyor. Onlar Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nu tanımıyor. Bilgilerinize
    Erdal ORAL

Yoruma kapalı

Go To Top