“Mümtaz’ı kurtardık, O ödesin”

130522-TOSFED-MCEKER-ISTIFA

Sürpriz bir şekilde asil ve yedekleri ile birlikte Yönetim Kurulu’nun istifa kararını açıklayan Tosfed eski Başkanı Demir Berberoğlu’nun, bugün düzenlediği basın toplantısında dağıtılan evraklardan birisi de, kendisinin ekibinde yer alan ve peşinden sürüklediği oylarla seçimi kazandıran kişi olarak öne çıkan Metin Çeker’in, göreve başladıktan sadece 1,5 ay sonra istifa ederken verdiği dilekçenin fotokopisi oldu.

Berberoğlu, yönetimden istifa etmelerine neden olan imza harekatını başlatan kişi olarak gördüğü Metin Çeker‘in, istifa ederken kamuoyuna yansıttığı görüşlerin doğru olmadığını iddia ederek dağıttırdığı, 25 Aralık 2012 tarihli ve altında Metin Çeker‘in imzası bulunan istifa mektubunda şu ifadeler vardı;

“Sayın TOSFED Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri; Federasyon Başkanlığı seçimi adaylık süresinde tek şartınızın benim desteğim olduğunu siz söylediniz. Benim sporu yönetmemi ve sizinle beraber seçim sürecini geçirmemi istediniz.

Ben de federasyondaki 15 senelik Spor Kurulu Başkanı görevimi tazminat almadan beraber çalışmak için istifa edip teklifinizi kabul ettim ve sizi destekleyerek seçimi kazanmanızda önemli bir rol oynadım. Federasyon Başkanı seçildikten sonra;

1. Federasyon çalışanlarına davranışlarınız, hitap tarzınız beni son derece rahatsız etmiş, buna ilk reaksiyonum federasyonda profesyonel çalışmaktan vaz geçmek olmuştur, böyle bir ortamda profesyonel olarak çalışmam kendi yapıma uygun değildir.

2. Seçim döneminde yaptığım tüm masrafların başkan adayı olan sizin tarafınızdan ödenmesi gerekirken, delegeler için benim aldığım uçak biletleri ile ilgili olarak “Mümtaz’ı kurtardık, O ödesin” demektesiniz, bu da bana tuhaf geldi.

3.  Benim de içinde olduğum geçmiş yönetimle ilgili konuşmalardaki yapılan aşırı suçlamalar ve ön yargılı tutumunuz ve bunların da sürekli olması bende ayrıca rahatsızlık yaratmıştır.

4. Yönetim kurulunu oluştururken Mümtaz beye Genel Müdürlük tarafından verilen üç isimden haberiniz olduğu halde, ‘haberim yoktu’ demeniz de beni çok üzmüştür.

5. Her şeye ben karar veririm düşünceniz de benim çalışma tarzıma uygun değildir.

İşte bu ve benzeri sebeplerden, sizin başkanlığınızda otomobil sporlarında yönetim kurulu üyesi olarak da devam etmek istemiyorum ve TOSFED Yönetim kurulu üyeliğinden 25 Aralık 2012 tarihi itibariyle ile istifa ediyorum. Önümüzdeki dönemde size ve Yönetim kurulu’ndaki arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Metin Çeker”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top