Metin Çeker: “Gerekli 61 imzayı topladım”

150316-FLASH-CEKER

Tosfed eski yönetim kurulu üyesi Metin Çeker, Ralli Ajansı’na bu akşam yaptığı açıklamada, federasyonda olağanüstü genel kurul çağrısı için yeter sayıda delege imzasını topladığını söyledi. Çeker, 10 Mayıs’tan bu yana kulüpler ve delegelerden noter kanalıyla federasyona gönderilen genel kurul çağrısı imzasının asgari sayı olan 61’i geçtiğini ve bunların birer kopyasının kendisinde bulunduğunu iddia etti.

Metin Çeker, imza sayısının önümüzdeki hafta daha da artacağını ve genel kurul için önemli bir rakama erişeceğini de ileri sürdü. Konu ile ilgili sorumuzu da yanıtlayan Metin Çeker, bu imzaların tamamıyla kendisi tarafından toplandığını ve muhalefet lideri Satvet Çiftçi ile ekibinin benzer çalışmasından bir haberi olmadığını da sözlerine ekledi. Tosfed tüzüğüne göre son genel kurulda oy kullanan delege sayısının yüzde 40’ına denk gelen 61 imzanın noter kanalıyla federasyona gönderilmesi halinde yönetim kurulunun ilk toplantısında genel kurul çağrısı yapması gerekiyor.

Ancak, Metin Çeker‘in de görev aldığı bir önceki yönetimin son haftalarında benzer imza gönderiler de yeter sayıya ulaşmasına karşın, eski başkan ve ekibinin baskıları sonucu birçok imza geri çektirilerek olağanüstü genel kurul çağrısı yapılmamış ve olağan genel kurula olan süreç tamamlanmıştı. Bugün farklı ve tam zıt bir konumda çaba sarf eden Çeker‘e karşı yeni yönetimin de benzer taktikler kullanıp kullanmayacağı veya imzaların kendileri ulaşması halinde çağrı yapıp yapmayacağı spor kamuoyunun gündemine birinci sıradan girmiş durumda.

Diğer taraftan, muhalefet tarafından yapılan şikayetler sonrası Savcılık talebi üzerine Ankara Asliye’de kamu davası sürmekte olan Metin Çeker‘e, aynı dönemde açılan GSM müfettiş raporunda dönemin başkanı Mümtaz Tahincioğlu’nun aldığı hak mahrumiyeti benzeri bir yaptırım çıkmaması, eski Spor Kurulu Başkanı’nın seçime aday olarak katılmasının da önünü açıyor. Çeker, Ralli Ajansı’nda yaptığı açıklamada çağrının açılması halinde olağanüstü genel kurula kendisinin başkan adayı olarak gireceğini ileri sürdü.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top