Burak Türkkan; “Federasyon töhmet altında!”

130514-YBESEN

Federasyon Başkanvekili Yaman Besen’in Battalgazi Rallisi’nde Ford Ingilia’sı ile historic kategorisinde start alıp parkura çıkmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.  Özlelikle historicte mücadele eden yarışçıların bu duruma tepkilerini dile getiren bir mesaj, historic yarışçılarından Burak Türkkan tarafından kalema alındı ve Başkan Demri Berberoğlu’na iletildi. Türkkan’ın tüm historic yarışçılarla da paylaştığı görüşlerini içeren mesajını aşağıda bulabilirsiniz;

“Seçimi kazandıktan ve yönetime geldikten sonra mevcut ve potansiyel Historic ralli pilotları ve garajları ile, içeriği kurallar, sporun ekonomik çözümler yaratılarak daha geniş kitlelere yayılabilmesi ve temennilerden oluşan bir toplantı organize ettiniz.

Bu toplantıdan çıkan sonuç, kurallar ile ilgili hiçbir müsamahanın olmayacağı hatta Sayın Ercan Kazaz?ın ifadesi ile ?bizim değil sizin yazdığınız 2012 kurallarının? geçerli olacağı, bunların kati ve tavizsiz bir şekilde uygulanacağı, sizin ifadenizle de ?hiçbir delik açılmayacağı? tarafınızdan bizlere beyan edildi.

Bu katı duruş, zaten ekonomik bir çok çözümün önünü tıkamış, bırakın yeni katılımcıları, kuralları beğense de beğenmese de esas kabul eden, otoriteye ve kurallara saygı gösteren mevcut sporcuların, geçen sezon yarışmış veya sezon başında yarışmaya hazır en az 4 -5 aracını büyük maliyet ve emekler harcayarak yeniden yapılandırılmasına, bir o kadar aracın da garajlarda yatmasına sebep olmuştur.

Bu spora gönül vermiş, yönetiminize, kurallara saygı gösteren ve bu nedenle ya yarışamayan, ya da yarışabilmek için bir yığın para harcayan bir çok sporcu mağdur olurken Battalgazi Rallisi’nde federasyon yönetim kurulu üyeniz ve aynı zamanda başkan vekiliniz Sn.Yaman Besen?in homologe olmayan ve güvenlik şartlarını dahi yerine getiremeyen bir araçla start aldığını üzülerek izledim.

Sayın Başkan size sorularım şunlardır :

1. Kuralları koymak ve uygulamak ile mükellef, duruşu ve saygınlığı ile örnek olması gereken bir makamda bulunan, sezon başında bizzat sizin düzenlediğiniz Historic toplantısında da bulunan Sn. Yaman Besen bu kuralları hangi cesaretle hiçe saymıştır? Bilmediğinden mi, umursamadığından mı, yoksa federasyondaki görevinin ve diğer yöneticiler ile olan ilişkisinin verdiği güçle mi?

2. Hiçbir müsamaha gösterilmeyecek, hiçbir delik açılmayacak derken bu müsamaha nasıl gösterilmiş, bu delik nasıl açılmıştır? Yeni ve bembeyaz bir sayfa açma ifadesi ile geldiğiniz yönetime, yönetim kurulu ve başkan vekilinizin bu düşüncesiz davranışı kara bir leke olarak düşmüş ve şahsınız başta olmak üzere tüm federasyonu töhmet altında bırakmıştır.

Şahsınızla ve diğer yöneticiler ile hiç bir alakası olmadığını düşünmek istediğim bu münferit durumu Sn. Yaman Besen derhal istifa ederek temizlemelidir.

Aksi takdirde başta siz olmak üzere tüm federasyon bu lekenin gölgesinde kalacaktır.

Yönetime gelirken en büyük iddiası ŞEFFAFLIK ve DÜRÜSTLÜK olan ekibinizin, bu duruma seyirci kalmayarak gereğini yapacağını düşünmekteyim.

Saygılarımla,

Burak Türkkan”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top