Ege Asal Challenge’a doyum olmadı!

EGE ASAL CHALLENGE 2

İzmir’de Ege Asal Challenge’in ikinci eleme günü de tamamlandı. Otomobil sporlarına yeni isimler kazandırmak ve sporu herkes için ulaşılabilir kılmak, İzmir ve Ege’de otomobil sporlarının meşalesini canlı tutmak için İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in katkılarıyla  düzenlenen etkinliklerin başında gelen Oto Slalom Kupası’nın geçtiğimiz yıl gördüğü yoğun ilgi üzerine bu yıl katılımcılar elemeye tabi tutuldu.

Başvuruların beklenenden yüksek olması üzerine, 120’de sınırlanan katılımcılar 60’arlık iki gruba ayrıldı ve iki ayrı günde eleme turuna davet edildiler. 28 Nisan’daki ilk eleme gününün ardından 12 Mayıs’ta da (bugün) ikinci eleme günü tamamlandı. Çiğli’deki Emin İleri Sürüş Kursu eğitim parkurnda düzemlenen özel alanda, yarışmacılar direskiyon başındaki kabiliyetleri kadar, yarışmacı disiplini ve takım ruhu kriterlerine uygun olarak, juri tarafından değerlendirildiler.

Sıcak bir İzmir Pazar’ında, Ege Asal Motorsport’un üç adet Murat 131’i ile toprak parkurda hünerlerini sergileyn katılımcılar, etkinliğe doyamadıklarını günün programı tamamlandıktan sonra dahi direksiyona geçip yeniden parkura çıkarak gösterdiler.

Ege Asal Challenge’de katılımcılardan hiç bir ücret alınmaması ve tüm masraflarla birlikte yarışılan araçların giderlerinin de organizasyon tarafından karşılanması otomobil sporlarına meraklı gençlerin sadece İzmir’den değil, İstanbul, Ankara, Manisa ve hatta Antalya ile Samsun gibi illerden de Challenge’a akın etmesine neden oldu.

İki eleme gününde hünerlerini sergileyen 120 yarışmacıdan en yüksek puanları alan 12 bay ve 12 bayan adayın Slalom Kupası’ndaki mücadeleye katılacak olmaları, bu yarışta da en iyi 2 bay ve 2 bayan olarak seçievek yarışmacıların Ege Asal Motorsport’un araçlarıyla Ege Kupası mahalli yarışına yine cebinden beş kuruş harcamadan katılacak olması, Challenge’a gösterilen ilgiyi daha da arttırdı.

12 Mayıs anneler günü olmasına karşın, Çiğli’deki parkura bir araya gelerek rekabete dahil olan yarışmacıları gün sonunda ise heyecanlı bir bekleyiş sardı. Organizasyondan yapılan açıklamada, her iki eleme gününde başarılı olan isimlerin önümüzdeki hafta perşembe günü ilan edileceği belirtildi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top