Kopilot eğitimini yağmur ve sel bile etkilemedi

EGE ASAL MOTORSPORT

Ege Asal Motor Spor’un yoğun çalışmaları sonucunda İzmir’de gençler arasında otomobil sporlarına olan ilgi hızla arttıyor. Ege Üniversitesi Bahar Şenlikleri içerisinde Ege Üniversitesi Motor Sporları Topluluğu’nun (EMOST) organize ettiği motor sporları tanıtım günü ve kopilot eğitim semineri aşırı yağmura rağmen büyük ilgi gördü.

Üniversite şenlik alanında Historic Rally Şampiyonası’nda genel klasmanda 2. sınıflarında ise 1. durumda olan Fazıl Güçeli-Şükrü Kızılkaya ikilisinin kullandığı Murat 131 sergilendi. Öğrenciler sağnak yağış altında bile otomobilin önünde hatıra fotoğrafı çekmeyi sürdürdü. İzmir’in çeşitli semtleri sele teslim olurken kopilot eğitimine katılacak öğrencilerde siddetli yağışa rağmen eğitimin yapılacağı salona ulaşmayı başardı.

Ege Üniversitesi’nde seminerin yapıldığı salonun zemininde su birikintileri oluşmasına rağmen onlarca öğrencinin katılımıyla kopilot eğitimi gerçekleştirildi. Koordinatörlüğünü Enis Alpsoy’un eğitmenliğini de Mithat Diker ve Göktuğ Tuncay’ın yaptığı ve sezon boyunca çeşitli üniversitelerde devam edecek seminerlerin sonunda başarılı olanlar, ralli parkurlarında kopilot olarak start alma hakkı kazanacak.

Son derece neşeli bir ortamda yapılan seminerde anlatılan teorik bilgiler Haziran ayı içerisinde yapılacak Ralli Kampı ile pekiştirilecek. Seminerin sonunda, Mithat Diker parkurlarda yarıştığı 35’inci yılında yazdığı ”Yolun Yarısında” adlı kitabını imzalayarak katılanlara hediye etti.

EGE ASAL MOTORSPOR

EGE ASAL MOTORSPOR

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top