Eski Başkan’a ‘6 ay hak mahrumiyeti’..

110112_isoff_odul_mumtaz

Federasyon eski başkanı Mümtaz Tahincioğlu, ‘6 ay’ süreli ‘hak mahrumiyeti’ cezası aldı. Başkanlığının son döneminde muhalefetin hem hukuk ve hem de GSM nezdinde olmak üzere iki ayrı kanaldan verdiği dilekçeler üzerine müfettiş sorgulamalarına muhatap olan Tahincioğlu, son genel kurulda yapılan seçimde aday olmamasına ve başkanlığı devretmesine karşın her iki soruşturmadan da kurtulamadı.

Eski başkan Tahincioğlu dönemini müfettişlerine didik didik inceleten Gençlik Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Genel Müdürlüğü, olumsuz görüşlerin yer aldığı müfettiş raporunun tamamlanması ile birlikte düğmeye bastı ve eski Başkan’a ‘6 ay hak mahrumiyeti’ cezası verdi.  Bu cezanın, eski başkanın yeniden devlet görevi üstlenmesinde önemli bir engel olacağı belirtiliyor.

Diğer taraftan, yine muhalefetin ısrarlı takipçisi olduğu hukuk mücadelesinde ise, savcılık tarafından kamu davası açılmış ve eski başkan ile yönetimi mahkemeye verilmişti. Davanın geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ilk duruşmasında tarafların ifadelerinin alındığı ve bu ifadelerle birlikte dosyanın incelenmesi amacıyla ikinci duruşma için Haziran ayına gün verildiği öğrenildi. Savcılık makamı, eski başkan hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan’ ceza verilmesini talep ediyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top