Gürsu’da Ertarman sürprizi..

130421-HAKAN-ERTARMAN

Gürsu’da yapılan sezonun üçüncü tırmanmasında Bursalı rallici Hakan Ertarman günün en iyi zamanını yaptı ve eve çifte kupa ile döndü! Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışta değişken hava koşulları hem parkurun zeminini ve hem de zamanlarını etkiledi. Yarışın ilk çıkışını kuru asfaltta tamamlayan yarışçılar, ikinci tur öncesinde başlayan yağmurun kayganlaştırdığı zeminde daha temkinli bir tempoyu tercih ettiler.

Yarışın favorisi olan tırmanma şampiyonlarından İstanbullu yarışçı Cem Acar, sahibi olduğu Pegasus Racing’İn brandingini taşıyan Renault Maxi Megane’ı ile ilk çıkışta yoldan çıktı. Megane’daki mekanik hasar, Acar’ın yarış dışı kalmasına neden oldu. Pegasus Racing adına kaydı yapılan İsa Karol da, Palio’su ile yoldan çıktı ve yarışı tamamlayamadı. Ankaralı rallici Yavuzhan Cabbaroğlu ise, Subaru’su ile antrenman çıkışında yoldan çıkıp yarış dışı kaldı.

Sürpriz abandoneler karşısında podyumda önü açılan Hakan Ertarman, kuru asfaltta yaptığı 5 dakika 11 saniyelik zamanı ile günün en iyi zamanı kupasını kazandı. Islak asfaltta geçilen ikinci çıkışında ise 5.46 yapan Ertarman, hem kendi kendi kategorisinde birincilik kupasını kazandı ve hem de toplam günün en başarılı ismi oldu.

130421-GURSU-GK

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top