Güdül’de sağanak, hesapları bozdu

AHMET TINKIR

Birlas Performans pilotu Ahmet Tınkır, Güdül’de zirvede!

Güdül’de ikinci gün rekabet üstüne bir de yağmur yağdı! Güdül’ün tarihi İn-önü mağara kayalarının dibinde Çeltikçi çayının yoğun debisinde gün boyu yirmi kez lastik derinliğindeki sudan geçen araçları ile yarışçılar, öğleden sonra ‘beklenen’ yağmurun bölge üstünde etkili olması ve etabın toprak zeminini kısmen ağırlaştırmasıyla daha da zorlandılar.

Sabah iç ısıtan güneşin de etkisi ile bölgeye günü birlik kültür gezisi yapan Ankaralılar, yarış için parkurda yerlerini alan yarış severler ile birlikte izleyici kitlesini hayli arttırdılar. Ancak öğleden sonra etkili olan yağışla birlikte seyircilerde de hızlı bir geri dönüş yaşandı. Saat 11.30’da başlayacak olmasına karşın, şehir için araç konvoy geçişi nedeniyle program daha ilk etaptan önce 25 dakika sarktı. Gün boyu yaşanan aksamalar da üstüne binince, saat 17 olduğunda daha geçilecek son etap vardı.

NİHAT KESKİN

Nihat Keskin, iki günde iki takla attı ama devam etti!

Hem rekabet, hem yağmurla birlikte ağırlaşan parkur ve hem de yoğun su geçişleri nedeniyle oldukça yorulan araçlarda sorunlar arttı. Parkurdaki performansı ile günün genel klasmanında podyumu zorlayan İsmail Ayhan, Mitsuishi’sinde turbo sorunu aşamasına karşın, iki ve üçüncü lupları tamamlayarak servise geri döndü. Ancak bu ayaklarda aracın çıkardığı yoğun duman hem uzun mesafelerden dahi dikkat çeker oldu, hem de zaman kendi duman bulutuna giren İsmail ve hem de arkasından gelen diğer yarışçılar için görüş mesafesini çok olumsuz etkiledi.

Ankaralı yarışçılardan Yunus Ayhan conta yaktı ve son lupa start-finiş yapmak için çıktı. Günün ilk etabında yarışt ki ikinci taklasını atan Nihat Keskin, her şeye rağmen yarışa ve iddiasına devem ederken, Levent Arı’nın arıza yapan diferansiyeli serviste değiştirilerek sounu giderildi. Can Demir ise aracındakii filtre sorununa bağlı olarak yağ boşaltmasına karşın son lup öncesi servise girdi.

Güdül’de değişken koşullara karşın yarışta kalan araçlar, su etabındaki son tur için yeiden parkura geri dönerken, yağmur dinmesine karşın parkurun ağırlaşmış olması tedirginliği koruyor. Gün boyunca sarkan programın ise, son duruma göre ancak hava karardıktan sonra tamamlanması, ödül töreninin ise daha da geç saatlerde yapılabilmesi söz konusu.

Aydın Hoşgör | Ankara, Güdül

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top