Güdül’de ilk gün tamamlandı

İsmail Ayhan

İsmail Ayhan

Sezonun ilk offroadunda katılım az da olsa, parkurdaki çekişmede rekabet hayli üst seviyede yaşanıyor. 3,5 litrelik Mitsubishi’lerin hakimiyet kurdukları parkurda 21 kapılık etap üç kez geçilerek ilk gün tamamlandı. Bugün (cumartesi) öğleden sona saat 15.32’de verilen ilk start ile başlayan mücadelede, tamamlanan ilk gün sonrasında İstanbullu Ahmet Tınkır’ın lider olarak tamamladı.

Etabın, neredeyse katılan diğer tüm ekiplerine zor anlar yaşatan 8’nci kapıyı ilk ayağın dört turunda da sorunsuz geçen tek yarışçı olan Nihat Keskin, bir anda yarışı izleyenlerin de kahramanı oldu! Önceki herkesin atladığı kapıyı ilk denemesinde sorunsuz geçtiği anda seyircilerden yoğun bir alkış alan Keskin, ilk ayaktaki diğer üç geçişinde de aynı kapıda hiç takılmadı ve sadece bu kapıda dahi rakiplerine karşı büyük bir avantaj elde etti.

Etabın ikinci geçişi öncesinde, öncü ekibin de takılması üzerine etabın 8’nci kapısı komiserler kurulu karaı ile iptal edilerek normal etap geçirildi. Keskin ve ekibinin itirazlarına karşın, konu ile ilgili bülten tüm yaşçılardan imza alınarak uygulamaya sokuldu.

Etabın ikinci dört turluk geçişinde Birlas Performans’ın ‘son şampiyon’ ekibi Caner Akkafa ve Suat İnan, Mitsubishi Pajero’larında direksiyon kutusu dağılınca bu etaptan çıkamadılar ve zaman aşımından diskalifiye oldular. Aynı zamanda Caner’e kopilotluk yapan takımın şef mekanikeri Suat İnan, kaldıkları anda direksiyon kutusuna müdehale etmesine karşın bir çözüm üretemedi. Birlas Performans’ın ‘son’ şampiyon ekibi yarın da parkura çıkamayacak.

Açık ve güneşli bir günde Güdül ilçesinin kırsalında gerçekleştirilen yarışta Karabüklü Ahmet Demir motor problemi yaşayınca ikinci ayak etabında start/stop yapıp çıkmak ve servise geri dönmek zorunda kaldı. Ankaralı İsmail Ayhan’ın Güdül’deki yarışın iddialı Mitsubishi’si ise kapılarımn pek çoğunda tümseklere göbekten takıldı ve hem uzun zamanlar kaybetti, hem de resque desteği almak zorunda kaldı.

İlk iki lupu lider olarak tamamlayan Nihat Keskin, üçüncü ve son lupta 7 nmaralı kapıda takla atarak heyecan yarattı. Aracına kaporta hasarı oluşan Keskin, zaman kaybıyla da olsa etabı ve günü tamamladı, ancak bu O’na ilk gün liderliğine mal oldu. Geçici genel klasmanda Birlas Performans adına yarışan Ahmet Tınkır birinci olurken, Nihat Keskin ve İlyas Sönmez podyum aptılar. Güdül’deki mücadele yarın (pazar) iki farklı etapta kaldığı yerden devam edecek.

Aydın Hoşgör | Güdül, Ankara

130413-GÜDÜL

Caner Akkafa ikinci lupta direksiyon milinden kaldı..

Caner Akkafa ikinci lupta direksiyon milinden kaldı..

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top