Canlı Yayın | Ege Rallisi

Menderes Okur - Burak Akçay

Menderes Okur – Burak Akçay

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Seferihisar-İzmir

Kemal şanzımandan dertli.. Ege Asal Motorspor desteği ile yarışan İzmirli rallici Kemal Şener, Gödence’de şanzımandan yana dertlendi. Ford Escort Mk2’si ile Şener, zor ve sorunlu da olsa etabı tamamladı ve ilk lup sonundaki servis alanına doğru yöneldi. Ancak yolda zaman zaman durup şanzımanı ile ilgili soruna müdehale etmek zorunda kalan Şener, il lup öncesi çok zaman kaybetti.

Egemen Çivicioğlu da kaldı.. Ege Asal Motorspor sponsorluğunda yarışan İzmirli yarışçı Egemen Çivicioğlu, Efemçukuru’nun ilk geçilişinde yarışı bıraktı. Peugeotu’nun ayna mahrutisinde sorun yaşayan Egemen, Tosfed Kupası’nde mü

Beyler çeyrek dakika rötal.. Ege’de ilk lupun son, günün ise dördüncü etabı olan Beyler’de 15 dakika gecikme yaşandı. Sorunun öncü otolardan kaynaklandığı öğrenildi.

Historic’te Kap farkı.. Beş otomobilin mücadelele ettiği Historic’de şampiyonların rekabeti Engin Kap’ın liderliğinde sürüyor. Lap, geçilen ilk üç etapta da en iyi zamanları kaydederken, Bmw’si ile Haydar Güçlü2’nci gidiyorlar. İzmirli 131’i ile Fazıl Güceli, podyumda 3’ncü sırada. Fiesta’sı ile il ik etapta ‘nci gidn Kemal Gamgam Ödence’den çıkamadı. Efemçukuru’nda Kap’ın ardından ikinci zamanı yapmasına karşın ilk etaptan 16 dakikada çıkabilen Kerem Üstünkaya ise 5’nci durumda devam ediyor.

Podyumda fark 1 dakika! Ege’de ilk üç etap sonrasında podyumda dahi fark 1 dakikaya ulaştı. Ralli lideri Avcı ile en yakın takipçisi Fatih Kara arasında 21.8 saniye fark varken, Murat Bostancı liderin 1 dakika ardında ve 3’ncü sırada. Üç adet S2000’i bu kez Evo 9 ile kovalayan Burak Çukurova ise podyumda 4’ncü sırada yer almasına karşın, ‘fatihi’ olduğu etaplarda liderin 1 dakika 2,9 saniye gerisinde kaldı.

Tanrıbilir, motordan kaldı.. 17 kapı numaralı Evo 9’u ile Ferhat Tanrıbilir, rallinin ikinci etabı olan Efem Çukuru’nun midpoint noktasından iki yüz metre solda yarışa veda etti. Tanrıbilir, kaputundan yayılan mavi dumanla döndüğü sol sertin ardından Evo’sunu sağ tarafta emniyeli bir noktaya çekti. Kopilotu Ahmet Yörük, araçtan inip kaputu açtı ve motordan kaldıklarının işaretini pilotuna verdi. Tanrıbilir, ilk etabı 10’nci sırada tamamlamıştı.

İlk abandoneler.. Rallide yarış dışı kalan ilk ekip, Hakan Uçucu oldu, sabah kapalı parktan çıkamadı. Berkay Şevkay ise Çatalca etabının ikinci km’sinde kaldı.

Vedat Diker’e 10 saniye ceza.. Rallide ilk gün starttan sonra alınan servis çıkışında Evo’su krikodan vakitlice indirilemeyen Vedat Diker, kapalı parka 1 dakika geç girdiği için 10 saniye ceza aldı. Rallide ilk 10’u hedefleyen Vedat Diker için, bu ceza sürpriz oldu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top