“Bak bakayım, tak yerinde duruyor mu?”

Mithat Diker - Göktuğ Tunçay (Mitsubishi Evo 9)

Mithat Diker – Göktuğ Tunçay (Mitsubishi Evo 9)

Ege Rallisi’nin en neş’eli ve renkli isimlerinden biri, hiç şüphesiz Mithat Diker. Sahibi olduğu Ege Asal Motorspor’un desteklediği ekiplerle rallinin kayıt listesine dikkat çekici bir katkı sağlayan Diker, Mitsubishi Lancer Evo 9’u ile start alırken de oldukça dikkatli ve bir o kadar da tedirgindi. Evo’sunun tekerleri tak’tan asfalta indiğinde Mithat Diker’in gözü dikiz aynasına odaklandı. Gördüğünü teyit ettirmek için de birçok kez kopilotu Göktuğ Tuncay’a sordu; “bak bakayım, tak yerinde duruyor mu?”

Geçen yıl aynı rallinin startında, tak’tan inerken arkasından dağılan podyumda hakemlerin yaralanması herkesten çok kendisini üzmüştü. Bu yıl, aynı yarış ve aynı tak’tan aynı Evo’su ile ve aynı şevkle inerken, aklında geçen yılın kötü anısı vardı ve tedirgin bir şekilde dikiz aynasından gördüğüne inanmakla kalmayıp, kopilotundan da onay bekledi. Göktuğ, “yerinde Mithat abi” dedikçe, aynı soru bir kes daha yöneldi kendisine. Sonunda iki sağ viraj döndükten sonra rahatlayan Mithat Diker, böylece geçen yıldan üzerinde kalan stresi de atmış oldu.

Pazar sabahı, servis alanında ise neş’esi yüzünden okunuyordu. Ralli Ajansı’na günün ilk söylemi de, tak’a yönelikti; “yazarsın artık; aynı yarış, aynı otomobil, aynı şevk, aynı start ama tak bu kez dağılmadı! Demek ki tak doğru kurulursa hiç bir şey olmuyormuş! Demek ki kabahat pilot ta değil, tak’ın kurulmasındaymış. Bu bir kez daha doğrulandı.”

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top