Ege’nin ‘Amazonları’ hazır!

2037

Ege Asal Motorsporları‘nın Ege Mahalli Rallisi’nde sponsor olacağı 11 ekip arasında yer alan 3 bayan ekibin kendi arasındaki rekabet, adeta ‘amazonların’ mücadelesini anımsatıyor. Ege Asal’ın patronu Mithat Diker Ege’de en az erkek ekip sayısı kadar bayan ekibi destekleme isteğini tam olarak yapamadığını düşünse de, Ege Asal brandingli otomobillerde parkura çıkacak olan bayan ekiplerin  hem kendi aralarında tatlı sert bir rekabet sergileyeceklerine ve hem de kendi klasmanlarında kupaları toplayacaklarına inanıyor.

1946Ege Asal Motorsport’un otomobillerini hazırlayan GT Garage’da bu akşam biraraya gelen bayan pilotlar hem yarış öncesi son durumu gözden geçirdiler, hem de birbirlerine şans dilediler. Ege’nin bayan pilotları içerisinde dikkat çeken Meltem Mengi, Ege Mahalli Rallisi’nde ‘ilk’ kez direksiyona geçerek ralli tecrübesi edinecek. Bu konuda en büyük desteği kendisine direksiyon dersleri veren Vedat Diker‘den gören Mengi, mücadeleci hırsı ile öne çıkıyor.

Meltem Mengi, yarış öncesi Ralli Ajansı‘na yaptığı açıklamada ‘diğer bayan pilotlarla aynı takımda olduklarını’ anımsattı ama yine de rakip olduklarını ve hepsini geçeceğini ileri sürdü. Ege Rallisi’nin etaplarını beğendiğini ama ilk etapta dikkatli olmaları konusunda uyarıldıklarını belirten Meltem Mengi, “riske atmadan en iyisini yapmaya çalışacağız, amacımız yarış bitirmek” diye konuştu. Mengi’nin Ege’de kopilotluğunu Esin Şener yapacak.

1933Ege Asal Metal‘de finans yöneticisi olarak çalışan Yonca Güngör ‘keyifli bir takım’ oldukları görüşünde. Bu sene daha iyi hazırlanmış bir otomobil ile katılacağını belirten Yonca Güngör, “bu sene öğrenmeye  devam ediyorum, daha iyi bir otomobil ile yarışacağım, birbirimize daha iyi alıştığımız bir kopilotum var ve daha iyi bir ekip oluşturduk” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

“Amacımız finiş görmek. Geçen sene Ege’ye çok çalışmıştım. Bu yüzden etaplar tanıdık geldi. Ama üçüncü etabı bilmiyordum, çok beğendim. Tam da ustalara göre bir zaman mücadelesine sahne olacak.” Ege’de Funda Oral ile birlikte yarışacak olan Yonca Güngör, geçen yıl Ege Rallisi’nde ilk gün üçüncü etapta kaza yaptı ve bıraktı, ertesi gün ise rot problemi üzerine yarışı terk etti.

1959Ege Asal Motorsport’un Ege Rallisi’nde desteklediği diğer bayan pilot ise Özge Bülbül. Şirketin iletişim bölümünde çalışan Bülbül’ün kopilotu da İzmir Ekonomi Üniversitesi motorsporları kulübünden Aslıhan Şengül.. Hayatında ilk defa bir rallide yarışacak olan Aslı, aslında motor sporlarına yabancı biri değil; aynı zamanda drag yapıyor!

Ege Rallisi öncesi Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada Aslıhan, “ilk drag yarışıma girmeden önce, gaza ilk yüklendiğim anda anlamıştım zaten, ayağımı gazdan kaldırmayacağımı biliyordum” diyor. Bu sene kopilot olarak parkurlara ısınacak olan Aslıhan’ın hedefi gelecek sene pilot olup direksiyona geçmek. Ege’nin etaplarını değerlendirirken de, “mükemmel manzaraya karşı adrenalin içeren iki gün geçireceğim. İşte bunun için yaşanır!” diye konuştu.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top