Federasyon’dan ikinci ‘ceza’ uyarısı!

TOSFED-LOGOFederasyon, bugün yayımladığı 3 numaralı bültenle, ?ceza? sopasını masa altında çıkardı! Daha önce 5 Mart?ta yayımladığı aynı konudaki bültenin yeteri kadar sert olmadığını düşünen federasyon, bugünkü bülteninde bir kez daha uyardı ve ‘para cezası verilebileceğini’ ilân etti.

Federasyonun yayımladığı 3 numaralı bültende, 5 Mart?ta resmi internet sitesinden ilan ettiği 2013 Yarışma Ek Düzenlemeleri?nin 1?nci maddesinde yer alan ?yanıltıcı reklâm maddesinin? (d) bendine bir kez daha ?açıklık? getirdi.

Buna göre; şampiyonalarda elde edilen ?birincilik? unvanları, ?şampiyonluk? unvanı olarak kullanılamayacak. Sporcular, her türlü medya kuruluşuna verdikleri beyanat ve röportajlarda, yayınladıkları basın bülteni ve basın açıklamalarında, sosyal medya da dahil olmak üzere internet ortamında verdikleri her türlü   beyanat ve yazdıkları tüm yazılarda, her türlü reklam, ilan, medya tanıtımı vb. ticari içerikli çalışmada, kullanılan yanıltıcı ibare ve beyanlardan sorumlu olacaklar.

Aksi hallerde her medya ilanı (reklâm) başına 10 bin lira para cezası uygulanacak, aynı ihlâlin devamı halinde ise Spor Üst Kurulu, o sporcunun lisansının iptaline kadar varabilecek cezalar uygulayabilecek. Eğer bir medya kuruluşu tarafından bir sporcu, yarışmacı veya sponsor hakkında yayınlanan bir haberde unvanlar yanlış kullanılmış ise bu konudan sürücü ve yarışmacı birlikte ve şahsen sorumlu tutulabilecek!

Spor Üst Kurulu?nun konuyla ilgili olarak yapacağı incelemenin ardından, bu yanlışlığa sporcunun veya yarışmacının yanıltıcı beyanının sebep olduğu tespit edilirse, basında çıkan her yanıltıcı haber başına 2500 lira ceza uygulanacak.

Federasyonun ?yanıltıcı reklam? olarak tanımladığı ihlaller, takım ve ferdi basın bültenlerinde ve reklamlarında şampiyona alt disiplini olan 1?nciliklerin de şampiyonluk olarak tanımlanıyor olmasından kaynaklanıyor.

Bu konudaki ?keskin? uyarılar ve cezalarla lisansiye sporcularını kontrol ve disipline etmeyi hedefleyen Federasyonun ?ceza? içerikli ikinci uyarısı ile ?bazı? isimleri baz aldığı ileri sürülürken, bu sezon yurt dışında yarışacağını açıklayan bir bayan sporcunun da bu konuda yakın takipte olduğu belirtiliyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top