Berkay Besler, sezona zaferle başladı!

KAARTİNG3

Türkiye Karting Şampiyonası birinci ayak yarışı İzmir Park?ta 18 aracın katılımıyla yapıldı. Ülkü Motorsporları Kulübü?nün organize ettiği yarışta  1050 metrelik pistte 14 tur atıldı. Formula Senior, Formula Master, Mini ve Formula Jenior kategorindeki rekabet tribünleri de heyecanlandırdı.İki gün boyunca İzmir Park karting pist alanında zevkli bir yarış heyecanı geçiren sporcular yapılan 3 yarışın toplamında aldıkları puanlar neticesinde ilk ayak yarışının kazananlarını belirledi.

Dünya şampiyonalarında Türkiye?yi temsil eden sporcumuz Batuhan Ünlü formula senior kategorisin de birinci  olurken, Orçun Aydemir 2’nci, Gülhüseyn Abdullayev ise 3’ncü oldu. Formula master kategorisinde birinci Kamil Kerem Zengin, ikinci Mehmet Çınar, üçüncü olan pilot ise Aydonat Atasever olarak kürsü de yerlerini aldı. Bayanların da mücadele ettiği Mini Kategorisinin birincisi Sarp Atasever, ikincisi İzel Karasu ve üçüncüsü Hadice Quluzade oldular.

Formula Junior kategorisinde Berkay Besler sezonun ilk zaferini kazanırken, Gülhüseyn Abdullayev ve Melil Kaan Kotil podyumun diğer basamaklarında yerlerini aldılar. Ülkü Motorsporları Kulübü sporculara sürpriz yaparak, Türkiye Motorsiklet Şampiyonu Kenan Sofoğlu?nu misafir etti ve genç kartçılarla buluşturdu. Türkiye Karting Şampiyonası birinci ayak yarışında kazananlara ödüllerini de Sofoğlu teslim etti.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top