R5 öncü çıktı..

130308-R5-TEST

Matthew Wilson, M-Sport?un geliştirdiği Ford Fiesta R5, geliştirme programı kapsamında, Cumbria Malcolm Wilson Rallisi 2013?te öncü araç olarak parkura çıktı. Wilson, QR kodlu aracın parkurdaki performansı konusunda umut verici değerler elde edildiğini söyledi. M-Sport, bu yılki lansmandan önce Fiesta R5 geliştirmeye devam edeceğini de duyurdu. Bazı önemli toprak testlerinden sonra R5, hem İngiltere’de hem de başkaca ülkerlerde asfalt rallilerde tes edilecek.

M-Sport patronu Malcolm Wilson, Ford Fiesta S2400?ün ayrıcalığına işaret etti ve 2010 yılında ilk kez Monte-Carlo Rallisi’ni kazanan şasi için tasarlanan motorun dadece Ford Fiesta S2000 için değil, aynı zamanda MkI ve MkII Eskort?lar gibi diğer modellere de adapte edilebileceğini söyledi. Wilson, yaptığı bir açıklamada M-Sport Ar-Ge ekibinden zamansız ayrılıklar olduğunu ve bu yıl geliştirme ve testlere devam edileceğini belirtti.

Matthew Wilson ise test öncü çıktığı ralliden sonra şunları söyledi: ?R5?i gerçekten iyi hissettim. R5 son derece rekabetçi bir model olacak gibi görünüyor. Son birkaç ay boyunca toprakta bir çok test yaptık, şimdi ise asfalt üzerinde de iyi çalıştığından emin olmamız gerekir. Bu hafta bir asfalt test için Galler?in güneyine gidiyorum, sonraki plan resmi bir lansman.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top