Offroad’da da Federasyon Kupası geliyor!

120930-ANDOFF-KHAMAM-CANER

Yeni sezonın ilk startları için geri sayıma başlandığı bugünlerde, açıklanan yarış takviminde dikkat çeken yenilik, amatörlere yönelik planan Fedarasyon Kupası oldu. Ancak bu kupanın sadece ralli, kros ve tırmanmalardan puan getirecek olması, offroadçuları da hareketlendirdi.

Yeni sezondaki ulusal yarış sayısının 8’e çıkartılmasının yanısıra, offroadda da bir Federasyon Kupası düzenlenmesi için geçtiğimiz ay yapılan kulüpler toplantısında bir öneride bulunan Ankara Offroad Kulübü (Andoff), federasyonun yönlendirmesi ile bu kupanın sorumluluğunu üstüne aldı.

Andoff’un, İzmir’in offroad kulübü İzoff ile birlikte düzenleyecekleri Federasyon Kupası ‘tek’ yarıştan oluşacak ve büyük olasılıkla Haziran ayında gerçekleştirilecek.

Bu yarış için oluşturduğu dört kişilik bir çalışma grubunun başına geçen Andoff Başkanı Mustafa Özgiray, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada Federasyon Kupası yarışının bugüne kadar offroad yapılmamış bir bölgede düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.

Özgiray, düşünülen tarih itibariyle yarışın Bodrum gibi bir tatil beldesinde yapılarak, yarışla birlikte offroadçuların aileleri ile birlikte tatil yapmalarına fırsat yaratabileceklerini de sözlerine ekledi.

Andoff, ulusal takvimin ilk ve son yarışlarının yanı sıra, geçen yıl olduğu gibi üç yarışlık Ankara Offroad Kupası’nı da yeni sezonda düzenlemeyi planlıyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top