EgeKupası 5 yarıştan oluşuyor!

LOGO-EGE-KUPASI-2013

Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen 2013 Ege Kupası, kulübün üç Ulusal Yarışı ile birlikte koşulacak mahalli yarışlar ile ayrıca düzenlenecek iki mahalli yarıştan alınacak puanlarla yapılacak. Ege Kupası 2013 Federasyon Kupası takviminde 23-24 Mart’ta yer alan, İzmir Rallisi ile başlayacak. Ulusal Ralli Şampiyonası takviminde yer alan ve 6-7 Nisan tarihlerinde yapılacak Ege Rallisi, ardından 25-26 Mayıs tarihlerinde İsabeyli’de yapılacak Ulusal Şırlan Tırmanma Yarışı ile devam edecek Kupaya yaz aylarında ara verilecek. Eylül ayı başında İzmir’de yapılacak Mahalli Dokuz Eylül Tırmanma Yarışı ile devam edecek olan Ege Kupası 26-27 Ekim’de İsabeyli’de yapılacak Cumhuriyet Rallisi ile son bulacak.

EGE KUPASI 2013
23-24 Mart İzmir Rallisi (M) İzmir2 Katsayı
06-07 Nisan Ege Rallisi (M) İzmir2 Katsayı
20-21 Mayıs İsabeyli Tırmanma (M) İsabeyli/Aydın 1 katsayı
07-08 Eylül Dokuz Eylül Tırmanma İzmir/1 Katsayı
26-27 Ekim Cumhuriyet Rallisi İsabeyli/Aydın 2 katsayı
(M) Ulusal yarışlar ile beraber koşulacak Mahalli Yarış

Kupa, dört ayrı kategoride gerçekleştirilecek. Puanlama kategori ve genel klasman olarak ayrı ayrı yapılacak. Kupa klasmanında yer alabilmek için pilotlar beş yarışın en az dört?ünde, kopilotlar 3 ralliden en az ikisinde start almak zorundalar. Tırmanma yarışlarında genel klasman yarışmacıların elde ettikleri toplam zamanlarının sıralanması ile oluşturulacak.

Kategorilerde kupa ve puan alabilmek için en az iki yarışmacının start alması şart. Genel Klasman ve kategori Puanı Tosfed kurallar kitabı 2013 yarışma ek düzenlemeleri 8. madde de yer alan 1 ve 3 nolu puantaj tablosuna göre yapılacak. Genel klasman 1 nolu tablo, kategori klasmanı 3 nolu tabloya göre yapılacak. Süper Kategori yarışmacıları 1 nolu puantaj tablosuna göre alacakları puan 0.65 ile çarpılarak Ege Kupası Genel Klasmanı içine dahil edilecekler.

Yarışmacılar belirtilen kategorideki otomobiller ile mahalli kayıt yaptırarak Ege Kupası için puan alabilecekler. Kupa takviminde yer alan Ulusal Ege Rallisi ve Ulusal Şırlan Tırmanma yarışlarında Ulusal kayıt yaptıran yarışmacı mahalli yarış için ek kayıt ücreti ödemeyecek ancak mahalli yarış için ayrı bir kayıt formu dolduracak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top