Breen, yeni 208 R5’i Fransa?da test etti

130126-PEJO-208-BREEN-TEST

FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nda parkura çıkmaya hazırlanan Peugeot 208 Type R5, Craig Breen pilotajında dört günlük bir test tamamladı. Önümüzdeki hafta Letonya?da yapılacak olan Avrupa Ralli Şampiyonası?nın ikinci ayağı Liepaja-Ventspils rallisinde Peugeot 207 Super 2000 ile yarışacak olan Breen, Güney Fransa’da Riboux etabında salı günü başlayan dört günlük çalışmada yeni otomobilin ağırlıklı olarak fren ve şanzımanını test etti.

?208 R5 harika!? diye konuşan 22 yaşındaki İrlandalı, ?Gerçekten iyi tepkiler veriyor. İki önemli gelişiminin fren ve viteste olduğuna inanıyorum. Zaman zaman şartlarda zorlandık, ama frenlerin performansı olağanüstüydü ve kendimi çok güvende hissettim. Şanzımanın kullanımı çok kolaydı, vites kolu ise kusursuz. Motorda inanılmaz tork var. Otomobili çalıştırdıktan sonra yerinde durmak istemiyor gibiydi. Bu heyecan verici bir hafta oldu? dedi.

Peugeot Sport Teknik Müdürü Alexis Avril, Bryan Bouffier ile yaptıkları Aralık ayındaki testlerin ardından Breen ile sürdürülen çalışmaların değişken hava koşullarına rağmen bazı sorunlarını halletmek için faydalı olduğunu ve gerekli göstergelere ulaştıklarını söyledi. Peugeot Sport 208 Type R5, bu sezon ERC?de parkura çıkması bekleniyor. Diğer taraftan Breen, Liepaja-Ventspils rallisine kopilotu David Moynihan ile birlikte ve Peugeot Ralli Akademisi adına katılacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top