Monte Carlo | Loeb, kazanmaktan bıkmıyor!

130120-WRC-MC-LOEB

Dünya Ralli Şampiyonası’nın açılış rallisi Monte Carlo, ‘klasik’ bir zaferle tamamlandı. Parkurlardaki ‘geçilmezliği’ rallilerdeki mücadelenin izlenirliğini düşürdüğü için 9 kez elde ettiği şampiyonluktan sonra artık şampiyona kovalamayacağını açıklayan ama Citroen adına sezonun 3-4 rallisinde rekabete ‘renk’ katacağını söyleyen Fransız rallici Sebastien Loeb, ‘klasik’ Monte Carlo’nun WRC’ye geri döndüğü yıl podyumlardaki ‘klasik’ zaferlerine bir yenisini daha ekledi ve DS3’ü ile en yakın rakibinin 1,5 dakika önünde podyuma ilk sırada çıktı, kupaları topladı, şampiyonanın ilk 25’lik altın puanlarını hanesine yazdırdı.

18 Etaplık rallinin son iki etabı iptal edildiği için, geçilen 16 özel etaptan 8’inde, diğer bir ifade ile yarısında, ‘en iyi zamanlar’ (best) hep O’nun olurken, parkurlara yeni katılan VW takımının Fransız pilotu Sebastien Ogier da bir zamanlar takım arkadaşı olan Loeb’ün 1 dakika 39 saniye ardından 2’nci sırada tamamladı. O’nun da 2 dakika 10 saniye peşinden diğer bir DS3 ile Citroen’in üçüncü pilotu Dani Sordo podyumda üçüncü basamağı kaptı. 73 Ekibin start aldığı ve 45’inin finiş tak’ından geçebildiği Monte Carlo’da, Finli Latvala, Rus Novikov,  Belçikalı Neuville, İtalyan Betti, Çek Kostka ve Fransız Maurin’in ‘yol dışı’ maceraları ve Finli Hanninen ve İtalyan Bertelli’nin ise ‘mekanikten2 dahil oldukları abandoneler listesinde ise tam 28 yarışçı sıralandılar.

13 Rallinin yer aldığı WRC’de ilk raundun 25’lik tam puanını sırtlayan Loeb’ün ‘4 yarışlık’ niyeti bozulmazsa sezonun flaş ismi olarak izlenecek olan Ogier, MC’den 18 puanla geri döndü. Sordo 15, Hirvonen 12, Bouffier 10, Ostberg 8, Prokop 6, Wiegand 4, Burri 2 ve Kosciuszko de 1 puanla ilk yarışlarını tamamladılar. WRC’de sezonun ikinci randevusu  7-10 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan İsveç Rallisi. MC’nin etaplarında da sıkça yer alan ‘kar’, İsveç’in genelinde hakim olduğu için, ‘kar rallisi’nin yarışçılara ve seyircilere ayrı bir tat vermesi bekleniyor.

130120-WRC-MC-SON

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top