Monte Carlo | Loeb’de bir değişiklik yok!

130116-WRC-MC-OGIER

Dünya Ralli Şampiyonası yeni sezonu Monte Carlo’da açtı, ‘yeni’ otomobiller ve ekipler ilk kez karla kaplı etaplara teker bastı. Dört özel etabın geçildiği ilk gün sonunda, Citroen’in efsane pilotu Sebastien Loeb, 1 dakika 20 saniye farkla DS3’ünü lider olarak geri getirdi. Geçtiğimiz yıl, kariyerinin dokuzuncu dünya şampiyonluğunu kazanmasından sonra yaptığı açıklama ile yeni sezonda şampiyona kovalamayacağını ve sadece Citroen adına üç-dört yarışta start alacağını açıklayan Loeb, bu yıl WRC’ye geri dönen Monte Carlo’da ilk gün elde ettiği skorla performansından hiç bir kaybetmediğini gösterdi.

Monte Carlo’da dikkat çeken isim, Fransız’ın hemen ardından ilk günün ikinci sırada günü tamamlayan ‘eski takım arkadaşı’ Ogier oldu. Dünya parkurlarının yeni ralli otomobili Volkswagen Polo R WRC ile ilk kez resmi bir yarışta start alan Ogier, rallinin ilk etabını kazanıp liderliği ele almasına karşın, hemen ikinci etapta en iyi zamanı yapan ve bunu günün son iki etabında da tekrarlayan Loeb’ün liderliği ele almasına ve günü de lider kapamasına engel olamadı.

İkinci sırayı Ogier’in VW’sine kaptıran DS3’lerden birini kullanan Hirvonen, 26 saniye farkla ilk gün sonunda podyumun son basamağında kendine yer buldu, ancak 15 saniye ardında D3’li Dani Sordo’nun yer alması hem Finli’yi rahatsız etti ve hem de aynı dakika içerisinde üç güçlü ismin az farklarla sıralanması yoğun kar yağışı altında dahi mücadeleyi takip etmeyi bırakmayan yarışseverlere yarınki ikinci gün etaplarında yine rekabetçi bir mücadele vaat etti.

130116-WRC-MC-DAY1-GK

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top