Federasyonun ‘baş tacı’ gitti!

121225-TOSFED-BERBER-CEKER

Federasyon’da çatlak büyüyor! Yönetim Kurulu üyesi Metin Çeker’in istifası ile ilgili olarak ajansta çıkan haberi yalanlayan ve “Metin Çeker bizim baş tacımızdır” diye konuşan Başkan Demir Berberoğlu’nun bu sözünün üzerinden daha 24 saat geçmeden yönetim kurulunda ikinci fire verildi!

Başkan ve yönetim kurulunun diğer üyeleri ile anlaşmazlıklar yaşayan Metin Çeker’in istifası kararı aldığı ve dün akşam yapılan yönetim kurulu toplantısına katılmayarak istifasını yazılı gönderdiği öğrenildi.

Metin Çeker’in istifa ettiğine dair Ralli Ajansı’nda yayınlanan haberi yalanlayarak “Metin bizim baş tacımızdır” diyek önlemeye çalışan Berberoğlu, kabul etmek zorunda kaldığı istifa sonrası yönetiminden ikinci ve önemli bir kayıp daha vermiş oldu.

Berberoğlu yönetiminden ilk istifa, FIA toplantısı haftasında yaşanmış, ancak örtbas edilmişti. Yönetim Kurulu’nun historiclerden sorumlu üyesi Cengiz Artam, FIA toplantısı ve ödül töreni için 2,2 milyon liralık bütçe yönetim kurulunun görüş ve imzasına sunulduğunda istifasını vermişti. Artam’ın, spekülatif bütçe ile ilgili kararlara imza atarak sorumluluk altına girmek istemediği için istifa ettiği öğrenildi.

Yönetim kurulundan iki istifa ile sarsılan Başkan Berberoğlu, istifa eden üyelerin yerlerine yedek listeden kuzeni Durgut Berberoğlu ve Ekrem Coşkun asaleten yönetim kuruluna dahil ederek yoluna devam etme kararı aldı.

Diğer taraftan, federasyon genel sekreteri Bülent Süalp’in de 1 Ocak tarihi itibariyle görevinden ayrılacağı belirtiliyor. Eski başkan Mümtaz Tahincioğlu’nun, merhum Mazhar Demiralp’in vefatından sonra bu göreve atadığı Bülent Süalp, geçmişte İMK Başkanlığı da yapmıştı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top