Şampiyon, ‘Türk vatandaşı olmak’ istiyor!

LUCA ROSSETTI

2008, 2010 ve 2011 Avrupa, 2012 Türkiye Ralli Şampiyonu İtalyan rallici Luca Rossetti, ülkemizdeki rekabeti çok sevdi! Sempatik şampiyon, 2013’te de yine Türkiye’de yarışmak istiyor. Ülkemizde gördüğü ilgiden ve kendisini yarıştıran Pegasus Racing’in patronu Cem Acar‘dan gördüğü yakın destekten çok etkilenen Rossetti’nin, yeni sezonda da yine Skoda Fabia S2000 ile parkura çıkma arzusu, 2013’te de zirve rekabetinin hayli sert geçmesine neden olacak.

Rossetti’nin Türkiye ilgisi sadece parkurla sınırlı değil. Avrupa genelinde hakim olduğu gibi ülkesi İtalya’da da ekonomik krizin tüm şiddeti ile varlığını sürdürmesi, İtalyan rallicide ticari hayatını da Türkiye’ye kaydırma fikri oluşturmuş durumda. İtalyan firmalarının distribütörü olarak Türkiye’de ticaret yapmak üzerine de görüşmeler sürdürmekte olan Rossetti’nin çılgın fikirlerinden biri de ‘Türk vatandaşı olmak‘ ve Türkiye’de ev alıp yerleşmek!

Luca Rossetti’nin bu düşüncelerini paylaştığı  Cem Acar, O’nun ülkemiz insanlarından gördüğü ilgiden çok etkilendiğini ama yakından tanındığı üzere kendisinin de çok insancıl, samimi ve sempatik kişiliği ile kısa zamanda ülkemizde sevilen bir isim haline geldiğini söyledi. Cem Acar, Rossetti ile çok sık görüştüklerini ve O’nun bu fikirlerini hayata geçirme konusunda çok istekli olduğunu, kendisinin de buna destek olmak için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top