‘Pasaport’ dönemi başlıyor!

Yarış otomobillerin ‘teknik kontrol’ kabusu ‘pasaport‘ ile sona erecek! 9 Aralık’taki genel kurulda görevi devralan Demir Berberoğlu ve yeni yönetim kurulu, ilk mesailerini seçimin hemen haftasında adeta ‘kucaklarında’ buldukları FIA toplantıları ve ödül töreninde harcadıktan sonra, gündemlerini asli görevleri ile belirlemeye başladılar.

Önceki hafta anons edilen ‘envanter‘ çalışmalarıyla otomobil sporları için yurdun dört bir yanında hazırlanan ve garajlarda beklemekte olan tüm yarış otomobilleri kayıt altına alarak, bunların tamamımın parkurlara çekilmesi için yol ve yöntem arayışına girecek olan Federasyon, diğer taraftan sporun önemli bir sorununa daha neşter atmaya hazırlanıyor.

Ralli Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, her yarış öncesi yapılan ve yaşanan eksik veya aksamalar nedeniyle yarışçılar ile görevliler arasında zaman zaman sorunlar yaşanmasına neden olan teknik kontrol konusunda radikal bir uygulamaya gidilerek, her sezon öncesinde bir kez yapılacak olan detaylı bir teknik kontrol sonrasında yarış otomobillerine ‘pasaport‘ vermeye hazırlanılıyor.

‘Pasaport’ sahibi olan otomobiller, katılacakları yarışlarda her defasında ayrıca teknik kontrolden geçmeyecekler. Sadece yarışmacıların homologe tulum ve kasklarını teknik kontrollerde yetkililere göstemeleri yeterli olacak. Ancak, suistimallerin önünü kesmek için de, pasaport sahibi olsalar dahi teknik kontrol ekibince şüphelenilen araçlar o yarışta kontrole çağrılabilecekler.

Bu uygulama ile teknik kontrol ekiplerinin farklı yarışlarda farklı yorumlarda bulunmaları nedeniyle yaşanan bazı itirazların da öne kesilmesi planlanıyor. Aynı zamanda, Federasyon görevlileri tarafından sezon başında yapılacak olan teknik kontrol çalışmasının çok detaylı bir şekilde gerçekleştirileceği ve özellikle güvenlik konusunda sıfır tölerans gösterileceği belirtiliyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top