Loeb, Todt ile İstanbul trafiğine çıktı!

Bu yılın GT 1, WEC, WRC ve WTCC şampiyonları FIA ödül töreni öncesi düzenlenen ecodriving yarışına katıldılar. Bilinen yarışlardan farklı olarak, bu aktivitede amaç, en ekonomik ve az enerji harcayan sürücü olmaktı.

Etkili, bilinçli, temiz ve güvenli araç kullanımını destekleyen projede, vites geçiş göstergeleri, lastik basınç moniörleri, start-stop sistmleri gibi akıllı teknolojinin kullanılması günlük araç kullanıını daha kolay ve gçvenli bir hale getiriyor. Yardımcı sistemler ise anlık trafik bilgilerini veek en uygun güzergahı belirlemeye yardımcı oluyor.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve FIA tarafından koordine edilen İMobility Challenge’a katılan şampiyonların en dikkat çekici olanı kariyerinde 9 kez Dünya Ralli Şamiyonluğu bulunan Fransız rallici Sebastien Loeb de vardı. Yarış için tahsis edilen aracın direksüyonuna geçen Loeb’ün yanına FIA başkanı Jean Todt oturdu.

İMobility Challenge’nın başlıca kuralları; Trafik akışına uymak, düşük devirde sabit hız yakalamak, erken vites değiştirmek, lastik basınçlarını düzenli olara kontrol etmek, klima ve diğer elektronik aksamları akıllıca kullanarak ekstra enerji kullanımlardan kaçınmak. Çırağan sarayı ile Yıldız parkı arasında kısa bir parkurda gidip gelen takımlar arasında kriterlere göre en iyi zamanı yapan GT şampiyonu Alman Marc Basseng ve Marcus Winkelhock ikilisi günün birincisi olarak ilan edildiler.

Yarışta Loeb ve Basseng-Wınkelhock’un dışnda WTCC’den İngiliz Rob Huff, WEC’ten Alma Andree Lotterer, Fransız Benort Treluyer, Çek Marcel Fassler ile Danimarkalı Tom Kristensen, Avusturyalı Alexander Wurz gibi ünlü isimler katıldılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top