Cumhuriyet kupası Başkan Erim’in oldu

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ege Kupası’nın son ayağı olan 2. Cumhuriyet Rallisi’nde zafer, Kuvvet Erim’in oldu. Aynı zamanda yarışın sponsorlarından olan İsabeyli Belediyesi Başkanı Kuvvet Erim, bu yarış için Pegasus Racing’den  kiraladığı Grande Punto S2000’i ile rallinin üçüncü ve son ayağındaki performansıyla liderliği ele aldı ve en yakın rakibinin 4,9 saniye önünde yarışı kazandı. Kuvvet Erim, rallinin altı etabından dördünde en iyi zamanları yaparken, son etap olarak geçilen İsabeyli’de 3 saniye farkla son best’ yapıp 2’nciyle olan farkı 4.9 saniyeye çıkarttı ve ‘evinde’ kazanan isim oldu.

İkinci ayakta lastik patlatıp çok zaman kaybeden ve podyumdan gerileye düşen İzmirli duayen rallici Mithat Diker, kardeşi Vedat Diker’le yarışması beklenen bayan kopilot Meltem Mengi ile birlikte katıldığı rallinin son ayağında kayıplarını telafi edip yine podyuma çıktı ve 3’ncü olarak kupa kazandı.

Sahibi olduğu Ege Asal Metal Rally Team olarak kendisinin Evo 9’unun da aralarında olduğu 10 otomobil ile kurulmasında ön ayak olduğu bir diğer takım Rottest’in de 1 otomobil ile toplamda 11 otomobilin yarışmasına destek olan Mithat Diker, rallinin düzenlenmesi için kulübe de destek verdiği Cunhuriyet Rallisi’ni podyumda bitirmenin keyfini, servis alanında kendisini bekleyen kardeşi Vedat Diker ile palaştı.

20 Otomobilin kayıt yaptırdığı ve teknik kontrolden geçen 18’inin start aldığı Ege Rallisi’nde geçilen altı etap sonrasnda ancak 12’i finişe gelebildi. Yarışı tamamlayamayan 6 otomobilin tamamı mekaik arızalara yenik düştüler. Rallide dereceye giren yarışçılara kupaları İsabeyli kapalı spor salonunda düzenlenen törende verildi. Törene Aydın Milletvekili de katıldı ve podyum yapan yarışçılara kupalarını alkışlar eşliğinde verdi. Ege Kupası kuralları gereği, 4WD otomobiller kupa harici yarıştılar ve 2. Cumhuriyet Rallisi’ni ilk 3’te tamamlayan isimler puan alamadılar.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı – İsabeyli

Vedat Diker, Meltem Mengi ve Mithat Diker finişte..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top