Cumhuriyet coşkusuna 20 ekip katılıyor!

Hafta sonu yapılacak olan mahalli Cumhuriyet Rallisi, neredeyse ulusal ralli düzeyinde bir ilgi topluyor. Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ralliye 20 ekip kayıt yaptırdı.  17-18 Kasım tarihlerinde İsabeyli’de ikinci kez yapılacak olan Cumhuriyet Rallisi’nde yarışmacılar pilotajı ön plana çıkartan toprak parkurda kıyasıya rekabet edecekleri.

Cumartesi günü İsabeyli Meydanında saat 15?de ilk otomobile verilecek resmi start ile 89. Yıl Cumhuriyet Rallisi heyecanı başlayacak. Yarışmanın sportif startı ise 18 Kasım Pazar günü ADÜ yerleşkesinden saat 10’da verilecek. Ralli Servis alanı olarak Adnan Menderes Üniversitesi İsabeyli Yerleşkesi önündeki otopark kullanılacak. 18 Kasım Pazar sabahı saat 10?dan itibaren direksiyon başına geçecek olan ekipler, Şırlan ve İsabeyli etaplarını üçer kez geçtikten sonra saat 14:45’den itibaren finiş podyumuna ulaşacak.

İki farklı toprak özel etap da koşulacak toplam 105 kilometrelik rallinin özel etap uzunluğu 35 kilometre. Geçtiğimiz yıl kullanılan parkura yeni eklenen İsabeyli özel etabı da dahil olmak üzere parkurun tamamı bu yıl yenilendi. İsabeyli-Atça arasındaki kanalı takip eden toprak özel etap da seyirciler sporcuların performanslarını çok yakından izleyebilecek.

İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim ”Super 2000 Punto” otomobili ile rallide start alacak. Erim’in en sıkı rakibi Mithat Diker ise ”Mitsubishi Evo 9” ile yarışa katılıyor. 4 ayrı kategoride yapılacak rallinin diğer iddalı isimleri ise İsmail Cabacı, Kemal Çetinkaya ve Orçun Nural. İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, ?Beldemizde 7 yıldır yapılan tırmanma yarışlarına ek olarak geçen yıl yaptığımız Cumhuriyet Rallisi’ni bu yıl tekrar düzenleyerek bir kez daha heyecana ortak oluyoruz. Sporcular, seyirciler ve basın mensupları için çok keyifli bir o kadar da rekabetçi bir ralli hazırladık” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top