Son gece!

Federasyon genel kurul öncesi son gece Ankara’da ‘sancılı’ geçirildi. Delegelerin konakladığı Metropole otelinde kulüplere tahsisli bir odanın kullanımının geri alınmak istenmesi de muhalefetin girişimi ile son anda önlendi.

Seçimde yönetime karşı oy kullanacağı bilinen İstanbul Otomobil Kulübü’nün beş delegesi için ayrılan odalardan  birinde konaklaması gereken Burcu Çetinkaya, Ankara’da akrabasında kalmayı terci edince, İsok’a tahsis edilen odaya muhalefetin kadrosunda yer alan bir delegenin yardımcısı yerleştirildi.

Ancak, genel kurulu koordine eden yönetimin yöneticileri, odaya yerleşen kişinin eşyalarının lobiye indirildiği mesajı gönderince, durumdan haberdar edilen Oyman Atabay, Tosfed Genel Sekreteri’ni arayarak kulübe tahsisli oda için yapılan tasarrufun hemen kaldırılmasını ve kendileri tarafından konaklatılan kişinin eşyalarının iadesini istedi. Federasyon genel sekreteri Bülent Süalp, Atabay’a konu ile ilgilenince oda isde edildi.

Diğer taraftan yine muhalefet kadrosunda yer alan Bursalı Mehmet Besler’e de delege olmasına karşın otelde oda ayrılmadığı ve muhalefetin İsok’un diğer bir odasını tahsis ettiği de öğrenildi. Seçime saatler kala yaşananları kınayan Oyman Atabay, dün gece ve bu sabah benzer olayların olmaması için yöneticileri uyardığını belirtti.

Bu arada, federasyon yönetiminin tahkim kurulu kararına rağmen genel kurula almamakta direndiği Sinoplu orffroadçuların bir otobüsle ve kulüp üyeleri ile birlikte bu sabah genel kurula gelme teşebbüslerini son anda haber alan ve uzun uğraşlar sonucu onları bu planlarından vazgeçirmeye başaran muhalefet, bugün olası bir tatsız durumu son anda önlemiş oldu.

Yine dün gece, yönetim ve muhalif kanatların Ankara’nın farklı lokallerinde kendi taraftarlarına verdikleri yemekler bugünkü genel kurul için ipucu verdi. Ankara Offroad Kulübü yöneticilerinden Adem Zeren’in Bahçelievler’deki restaurantında verilen yemek adeta muhalefetin gövde gösterine dönüştü. 85’i delege olmak üzere 108 misafirin bir araya geldiği gece geç saatlere kadar neşe içinde ve bolca genel kurul sohbetleri ile geçti.

Diğer taraftan, genel kurulda başkanlık seçimi için Satvet Çiftçi ile yarışacak olan diğer aday Demir Berberoğlu’nun verdiği yemeği  de yakın markaja alan muhalefet, 50 kişilik katılımda sadece 30 delegenin olduğu bilgisine ulaştı. Tarafların gücü konusunda ilk ciddi sınav ise bugün genel kurul öncesi gerçekleştirilecek olan divan başkanlığı seçiminde yaşanacak.

Bu arada, muhalefet ile federasyon arasında dün ciddi bir tartışmanın da genel kurulu izlemek için salona gelecek olan medyanın engellenmesi konusunda yaşandığı öğrenildi. İki yıl önceki mali genel kurulu da Ralli Ajansı’nın izlemesini önlemek için yasak kararı uygulayan federasyon, genel kurul kapısından çevirdiği gazetecilerden olan Anadolu Ajansı muhabirinin yaptığı eleştirel haberin tüm ulusal gazetelerin internet sitelerinde ve gazetelerin Ankara baskılarında geniş bulması üzerine sonradan bu hatalı kararından dolayı çok eleştiri almıştı.

Ancak federasyonun iki yıl önceki hatasından bir ders almadığı, bugünkü genel kurulda da medyaya yasak uygulama niyetiyle gün yüzüne çıktı. Yaptığı haberlerle son haftalarda büyük ses getiren Ralli Ajansı başa olmak üzere yine medyaya genel kurul yasağı koymaya hazırlanan federasyon yönetimi ile temasa eden muhalefet, buna şiddetle karşı çıktı.

Medyanın bugün de salona alınıp alınmayacağı, genel kurulun ilk dakikalarında belli olacak. Ralli Ajansı salona alınmasa dahi, genel kurulda olup bitecek her şeyi anında okurlarına ulaştırmaya devam edecek. Ajanstan ayrılmayın habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör Ralli Ajansı, Ankara

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top