Ahmet Tollu, Tahkim Kararı’na karşı tepkili

Otomobil sporlarının, kendi deyimi ?en kıdemli? üyelerinden biri olan Ahmet Tollu, Cuma günü yapılacak olan genel kurulda oy kullanmasının Tahkim Kuurlu kararıyla önüne geçilmiş olmasına tepkili. Bu kararla, kendisinin ?karşı? tarafın oy potansiyeli olarak algılandığını ve hak etmediğini düşündüğü bir töhmet altına girdiğini iafede eden Tollu, konuyla ilgili görüşleri ajansın ?Söz Sizde? köşesine gönderdi. Tollu?nun, akansa gönderdiği görüşleri aynen şu şekilde;

?Otomobil sporları camiasındaki faal hem en yaşlı hem en kıdemli kişi olarak, Tosfed başkanlık seçimi öncesi yaşanmakta olanları detayına girmeden sayenizde izliyordum. Delege listesinde gelinen son noktaya değinmek, benim de adım sözkonusu olduğundan, bir nevi zorunluk oldu.?

?Ben ve benim gibi isimleri delege listesine konulan ve adaylardan birisinin itirazı üzerine tahkim kurulu tarafından listeden çıkartılan kişiler, resmen potansiyel olarak itiraz etmemiş olan adayın destekleyicisi töhmeti altında kalmış oldular.?

?Bu dolaylı olarak çok vahim bir suçlama. Kişiliğe hakaret suçlamasıyla savcılığa başvurulsa yeridir. Yeri geldiğinde Tosfed ile anlaşmazlığa düşen takım direktörü veya direktörler bu dolaylı ağır suçlamayı hak etmiyorlar.?

?Delege listesinde yeralan bürokratların sporumuzla ilgi derecesini çok merak ediyorum? Acaba bir off-road veya ralliyi gidip seyretmiş veya günlük programlarını TV?den de olsa, F1 seyretmek için değiştirmişler midir? Hiç sanmıyorum.?

?Yargıya intikal etmiş konulara kimse birşey söyleyemez elbette. Buna konuya vukufları tartışılabilir kişilerin vardıkları kararlar da dahil. Bu da bize otomobil sporlarıyla yürürlükteki spor genel kurallarının ne kadar kopuk olduklarını göstermiş oldu.?

?Umarım göreve başlayacak yeni yönetim kurulunun ilk işi, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklerle otomobil sporumuzun uyumunu sağlamak olur. Dolaylı yoldan da olsa benim hak etmediğim bir töhmet altında kalmama sebep olanları Allah’a havale ediyorum. Selam ve sevgilerimle..?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top