Bursa’da ‘hava’ da, ‘tahminler’ de ‘kapalı’!

Bursa’da ilk gün sonunda sergilenen performans ve oluşan genel klasman, ikinci ve son günün oldukça zorlu geçeceğinin bir işareti olarak algılanıyor. Asıl önemlisi, Cumartesi akşamüstü Bursa’nın üzerine kapşayan koyu gri bulutlar oldu.

Hava tahmin raporlarının yarından itibare bölgede yoğun yağmur göstermesi, kararan gökyüzü ile birleştirildiğinde, cumartesi gecesi servis alanındaki tüm çadırlarda yoğun bir yağmur lastiği seferberliği yaşandı.

Çoğu ekip otomobillerini geceden yağmur lastikleri taktıktan sonra kapalı parka götürürken, bazıları da sabah erken saatte etaplara gönderecekleri yol kontrol ekiplerinin son raporlarına göre lastik tercihini yapmak  üzere tedbir aldırdılar.

Bursa’da antrenman yapmadan ‘ilk kez’ çıktığı parkurda ilk etap olan 8 km’lik Soğukpınar’da km’de 2 saniye saha hızlı gözüken Rossetti, şampiyonluk yolunda sahip olduğu avantajı gözardında tutarak, ‘kazanarak şampiyon olmayı’ tercih edeceğini gün boyunca etaplarda sergilediği performans ve en yakın rakibi karşısında ilk gün sonunda edindiği kırk küsur saniyelik farkla gösterdi.

Rallinin pazar sabahı çok zorlu bir program getirdiğine dikkat çeken Pegasus Racing patronu Cem Acar, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada Luca’nın kazanmak üzere kendini programladığını  söyledi.

ilk gün Soğukpınar etabının ilk km’sinde soğuk ve kaygan asfaltta attığı spin sonrası kaybettiği saniyeler nedeniyle ilk günü üçüncü sırada kapatan Burak Çukurova, ikinci günün çok zorlu geçeceğini ve her şeyin değişebileceğini ifade etti.

Burak Çukurova, geçen yıl da ilk günü 5’nci sırada tamamladıklarını ama ikinci gün yarışı kazandıklarını anımsatarak rallinin karakteristik özelliği gereği bu gün her şeyin olabileceğini ima etti.

İlk gün seyirci etabına giderken trafikte yol kaybeden ve 9 dakika geciken Fatih Kara, günü üst sıralarda kapattığı Bursa’da zaman aşımından dolayı diskalifiye edildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top