Bursa rallisi, Kültürpark ile şehre iniyor!

Hafta sonu yapılacak olan Türkiye Rallisi Şampiyonası son yarışı Bursa Rallisi’nde start için geri sayım başladı. Bossek tarafından düzenlenen geleneksel Yeşil Bursa Rallisi, yeni sponsoru ve şehir içi seyirci özel etabı ile eski renkli günlerine dönmek hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Son yıllarda yaşanan çeşitli aksamalar nedeniyle sezonun yüksek puanlı rallileri arasına giremeyen Yeşil Bursa Rallisi’nde bu yıl, güçlü sponsorun da rüzgârı ile daha çok ilgi çekici bir yarış düzenlemeyi planlayan kulübün en önemli kozlarından birisi de Bursa Kültür Park içerisindeki seyirci özel etabı olacak.

Yıllar önce, yine Yeşil Bursa Rallisi parkuru içerisinde yer alan Kültür Park seyirci özel etabı, şehrin en merkezi yerinde adrenalini yarış severlerin ayağına kadar getiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, özel izni ve adı altında yapılan seyirci özel etabı rallinin ilk günü olan cumartesi saat 14’te geçilecek.

Gün ortası zamanı ile Bursalı yarış severlere daha çok izleme fırsatı sunulan seyirci etabının dışında yine ilk gün Soğukpınar, Dağgüney ve Firoz etapları da birer kez geçilecek. İkinci gün, Kirazlı, Soğukpınar, Dağgüney ve Firoz etapları ikişer kez geçilerek yarış tamamlanacak.

Cumartesi günü saat 13’te Mudanya yolu üzerindeki Oyak Otomobil Fabrikası’ndan verilecek startla başlayacak olan rallinin iki günlük programında 136’si özel etap olmak üzere 516 km kat edecek olan yarışçılar, pazar günü saat 18’de Bursa Hilton Oteli’nde finiş tak’ına çıkacaklar.

Bursa Rallisi, 2012 Türkiye Ralli Şampiyonu’nu belirleyecek ralli özelliği ile zirvede sıcak bir rekabet vaat ediyor. Pegasus Racing’in İtalyan pilotu Luca Rossetti, kariyerinde İtalya dışında bir ulusal şampiyona kazanmak için oldukça şanslı.

Skoda Fabia S2000 ile İtalyan rallici, Bursa’ya liderin az puan farkıyla ikinci sırada gelecek. Kazanan ekibin şampiyonluğu kazanacak olması, Bursa Rallisi’ne daha çok önem kazandırıyor.

Diğer taraftan, ralliye yüksek katılım sağlamak için özel çaba sarfeden kulüp yöneticileri, sezon sonu olması ve şampiyonalarda iddiaları azalan ekiplerin sezonu erken kapamış olmaları karşısında zorlanıyorlar. Ege’de yüksek katılımla başlayan sezonun son rallisinde yirmili sayılarda bir start gerçekleşmesi bekleniyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top