Skoda, IRC tarihine damgasını vurdu..

Skoda Motorsporları,  San Remo?da 27?nci zaferini elde ederek IRC tarihinin en başarılı markası; takım pilotlarından Hanninen 11 galibiyet ile en başarılı IRC pilotu oldu.

San Remo Rallisini de zirvede tamamlayan ve bu zafer ile üst üste üçüncü kez IRC şampiyonluğu ünvanını elde eden Skoda toplam 27 zafer ile IRC yarışlarının en başarılı markası oldu.

Skoda Motorsporları takımı pilotlarından Hanninen 11 galibiyet ile IRC tarihinin en başarılı pilotu, Kopecky ise 7 galibiyet ile IRC en başarılı ikinci pilotu olarak Skoda?nın ralli başarılarını taçlandırdılar.

Skoda Motorsporları Başkanı Michal Hrabánek  “Fabia Super 2000 ile IRC?de hat-trick yaptık ve Skoda en başarılı marka haline geldi. Bu bizim için tarihi bir başarı. Aynı şekilde pilotlarımız da çok büyük bir başarı elde ettiler. Bu başarılı döneme emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımızı tebrik ederim. Yeni hedefimiz sezon sonunda sürücüler kategorisinde de şampiyon olmak? açıklamasında bulundu.

11 galibiyet ile IRC tarihinin en başarılı sürücüsü olan Juho Hanninen ise “İrlanda, Belçika ve Çek Cumhuriyeti zaferleri bize bu büyük başarıyı ve gururu yaşattı. Bu muhteşem başarının anahtarı ise mükemmel bir yarış aracı olan Fabia Super 2000 oldu? dedi.

IRC?nin en iyi ikinci pilotu olma başarısını kazandığı 7 yarış ile hak eden Kopecky ise Skoda ekibinin bir üyesi olmaktan çok mutlu olduğunu söylerken ?2009, 2010 ve 2011 yıllarında üç kez yardımcı pilot olarak IRC Şampiyonluğu yaşamıştım. Bu yıl pilot olarak Fabia Super 2000 ile 2 IRC şampiyonluğu elde ettim. Zorlu rekabet göz önüne alındığında çok başarılı olduğumuzu söyleyebilirim? açıklamasında bulundu.

Skoda Motorsporları  takımı, 02-04 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Kıbrıs Rallisini de zirvede tamamlayarak, sürücüler kategorisinde de geçen yıl ki zaferini tekrarlamak istiyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top